FOTO'S: Koningsdag Barendrecht 2018 van start

BARENDRECHT – Zoals elk jaar is het weer een groot feest op 27 april. De dag start in Barendrecht in aanwezigheid van burgemeester Jan van Belzen en kinderburgemeester Anaïs Swirc met de aubade en het hijsen van de vlag bij de Oude Dorpskerk.

Gedurende de dag vindt u verspreid over de gemeente veel activiteiten voor jong en oud. Vrijmarkten, muziek, kinderspelen, optredens en natuurlijk de kermis. Een overzicht!

Oude Dorp

Op het Oude Dorp is het zoals elk jaar ook weer een gezellige boel. Rond de Oude Dorpskerk is een kindervrijmarkt (vooraf aanmelden!) en in de Dorpsstraat is een vrijmarkt voor particulieren en verenigingen. Er zijn veel activiteiten voor kinderen. En natuurlijk het podium op het Doormanplein. Op dit podium is vanaf 13.00 live muziek te horen afgewisseld met een DJ.

Aubade 2019

Geheel volgens traditie start de viering van Koningsdag met de aubade. De ontvangst is vanaf 8.30 uur in de Ontmoeting, Dorpsstraat 146, Barendrecht, het programma start om 9.00 uur in de Dorpskerk. Genodigden krijgen als eerste de gelegenheid de kerk te betreden. Om 8.50 uur gaan de deuren open voor de overige belangstellenden. Kinderwagens kunnen niet mee de Dorpskerk in.

Programma Oude Dorpskern

  • 9.30 uur: Start vrijmarkt en kindervrijmarkt in het Oude Dorp en rondom de Dorpskerk.
  • 11.00 – 13.00: Start van allerlei Kinderspelen in gebouw de Ontmoeting achter de Dorpskerk. U vindt er Oud-Hollandse spellen zoals bijvoorbeeld hoedje wip, kat en muis, blikwerpen, bibberspiraal, ringwerpen en draaipijl. Ook is er een clown en kinderen kunnen geschminkt worden of een mooi ballonfiguur laten maken.
  • 11.00 – 16.00: Springkussen met begeleiding (Dorpsstraat tegenover het Doormanplein)
  • 13.00 – 16.00: Buiten op het Kerkplein De Mikkiekar met o.a. jongleren, steltlopen, buikspreken, diabolo en ‘doe een dansje’
  • 14.00 – 17.00: Rad van Avontuur in de Uitspanning met heel veel mooie prijzen en natuurlijk de Taarten van Bakkerij Pot
  • 17.00 uur: Einde vrijmarkt en Kindervrijmarkt

Centrum

Kinderactiviteiten rondom de Middenbaan

Op de Middenbaan, het Onderlangs en ‘t Vlak zijn tussen 11.00 en 16.00 uur allerlei leuke activiteiten. Zo is er op ’t Vlak een beautyterras waar geschminkt wordt en waar je glittertattoos kunt laten zetten. Ook worden er oranje ballonnen uitgedeeld. Verder is er een springkussen met glijbaan. Op het Onderlangs staat een stormbaan van maar liefst 15 meter lang. Ook zijn er oud-Hollandse spelen zoals het stokvangspel, sjoelen, mega 4 op een rij en tafelhockey. Op de Middenbaan maakt een wandelende act de mooiste balloncreaties in rood-wit-blauw en natuurlijk oranje.

Kindervrijmarkt

Op de Middenbaan, ’t Vlak en Onderlangs is er van 10.00 – 16.00 uur een kindervrijmarkt. Kinderen die deel willen nemen, hebben zich van te voren in moeten schrijven bij Shoeby op de Middenbaan. De inschrijving is inmiddels gesloten.

Muziek

Tussen 11.00 en 16.00 uur maakt Het Oranje Looporkest het extra gezellig op de Middenbaan. Al wandelend zorgen vier muzikanten voor muzikaal vertier tijdens de kindervrijmarkt.

Kermis

De kermis is op Koningsdag geopend van 11.00 tot 23.00 uur. De kermis is aan beide zijden van het plein. Tijdens de openingsuren van de kermis is de Binnenlandse Baan afgesloten. Na het stoppen van de kermis om 23.00 uur start direct de afbouw.

VV Smitshoek

Ook dit jaar is er weer volop leuks te doen voor kinderen op Koningsdag bij vv Smitshoek. De traditionele kinderspelen zijn er en hierna kunnen de kinderen spulletjes verkopen of kopen op de kindervrijmarkt. In de kantine is er een optreden van zangeres Annemarie Boekelman. Het beloofd dus weer een gezellige Koningsdag te worden!

Programma

  • 13.30-16.30 uur Kinderspelen 4 -15 jaar *
  • 17.00-18.00 uur Kindervrijmarkt
  • 16.00-20.00 uur Optreden Annemarie Boekelman in kantine vv Smitshoek

* Spelletjeskaarten zijn te koop voor €3,00. De kinderen hebben hiermee een keuze uit een 40 tal spelletjes.

Carnisselande – Havenhoofd (Carnisse Veste)

Op Koningsdag is er ook op het Havenhoofd in Carnisselande een kindervrijmarkt. Van 9.00 uur tot 15.30 uur kunnen kinderen (eventueel met hun ouders) ‘op een kleedje’ hun koopwaar aanbieden of bijvoorbeeld een muziekinstrument bespelen. Ook het plein bij de roltrappen van Carnisse Veste mag gebruikt worden. Aanmelden is niet nodig. De toegang tot de winkels en de horeca moet natuurlijk vrij blijven en zorg er voor dat na afloop alles netjes achterblijft. In Carnisse Veste zijn de supermarkten en diverse winkels op Koningsdag geopend.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »