Schoonmaakactie: Gemeente Schoon

BARENDRECHT – Op initiatief van de achtjarige Lana de Ruiter is er op zaterdag 13 april een zwerfvuilactie op Sportpark De Bongerd. Wijkwethouder Peter Luijendijk is erg blij met dit vervolg op “Nederland Schoon” en ondersteunt deze actie van harte.

Wie mee wil doen kan zich aanmelden via KijkopWelzijn:  wenv@kijkopwelzijn.nl o.v.v. ‘Zwerfvuilactie 13 april’. De zwerfvuilactie op zaterdag 13 april start om 13.00 uur op het parkeerterrein aan de Maasstraat (hoek Scheldestraat) en zal duren tot 15.00 uur. De gemeente zorgt voor schoonmaakmateriaal en iedereen die zijn steentje bijdraagt ontvangt als dank een voorjaarspresentje.

Schoon

Al enige tijd gaat Lana regelmatig erop uit in haar eigen wijk Noord 1, grenzend aan het sportpark, met grote vuilniszakken om de woonomgeving schoon te houden. De hoeveelheid plastic en blik die zij met haar moeder maandelijks uit de bermen en struiken vist is enorm. Heel graag zou Lana wat hulp hebben van mensen uit de buurt, zodat ze niet alles alleen hoeft te doen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »