17 nov: Sinterklaasintocht Carnisse Veste en optocht met Zwarte Pieten door Carnisselande

BARENDRECHT – Op zaterdag 17 november zal er weer een groot sinterklaasfeest worden georganiseerd bij winkelcentrum Carnisse Veste. Voorafgaand aan het podiumprogramma op het Havenhoofd wordt er een sinterklaasoptocht gelopen door de wijken rond de Carnisse Veste. Sinterklaas zal te paard door de straten komen.

De intocht start om 13:30 uur vanaf De Waterpoort en eindigt op het Havenhoofd (Van Beuningenhaven), waar de burgemeester Sinterklaas zal onthalen. Sinterklaas heeft laten weten dat er tijdens de intocht ‘alleen echte Zwarte Pieten aanwezig zullen zijn‘.

Programma Sinterklaasintocht Carnisselande 2018

  • 13.30 uur: Start podiumprogramma op het plein (Havenhoofd), met muziek, pieten en spelletjes
  • 13.30 uur: Sinterklaasoptocht. Startpunt; Waterpoort (Kreeftwater)
  • Rond 14.30 uur:  Einde spelletjes op het plein. Sinterklaas wordt welkom geheten op het podium door de burgemeester en reikt prijzen van de kleurwedstrijd uit
  • 15.00 uur Einde podiumprogramma. Sinterklaas blijft aanwezig in het winkelcentrum, kinderen kunnen op de foto met Sinterklaas en/of de pieten.
  • 17.00 uur Sinterklaas verlaat het winkelcentrum

Er is dit jaar geen Sinterklaashuis in de Carnisse Veste. Sinterklaas heeft dit jaar geen geschikt pand kunnen vinden om het Sinterklaashuis in te vestigen.

Zie ook: 17 nov: Sinterklaasintocht centrum Barendrecht en Schatkamer van de Sint op de Middenbaan

Route optocht

Start: Kreeftwater – Scharwater – Middeldijk over – Amstelmeer uitlopen tot aan Meerwedesingel, Meerwedesingel volgen tot aan Schildmeer, richting Zoommeer, Middeldijk en Portlandse Baan oversteken, via Van Ommerenhaven richting het Havenhoofd:Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »