Nacht zonder Dak, 't Vlak, Barendrecht

BARENDRECHT – Op vrijdag 5 oktober zal de ‘Nacht zonder dak’ weer plaatsvinden. Die nacht zal de Oude Maas veranderen in een krottenwijk. Deelnemers zullen vanaf 17:00 uur hun hutjes gaan opbouwen van karton, plastic, stokken en andere materialen die voor handen zijn.

Christelijke jongeren uit verschillende kerken in Barendrecht organiseren de Nacht zonder Dak voor 12+ jongeren: “Op 5 oktober gaan we een nacht slapen in een zelfgebouwde hut van karton en plastic. Hiervoor laten we ons sponsoren voor projecten voor straatkinderen in India, Bolivia en Kenia. Doe je mee?” Inschrijven kan (t/m 21 september) via de website van de organisatie. Deze Nacht zonder Dak is voor iedereen: “Gelovig of niet gelovig. Iedereen is welkom!” Het doel is om €8.000 op te halen.

Nacht zonder dak

Tijdens de avond/nacht zal er een programma zijn voor de deelnemers: “Eén ding is zeker: we gaan ons niet vervelen! Natuurlijk gaan we minimaal 6 uurtjes slapen in onze dozen. Maar alle andere uren zijn feest!” De start is op 5 okt. om 17:00 uur en de ‘nacht’ is voorbij op 6 okt. om 11:00 uur.

De organisatie zorgt voor avondeten en ontbijt, spellen, vuurkorven, verrassingen en meer. Aan het volledige programma wordt nog gewerkt.

Durf je de uitdaging aan om een nacht in oktober in een doos te slapen? Voor veel kinderen over de hele wereld is het helaas geen vraag of ze de uitdaging aandurven gaan.. Wil jij iets betekenen voor deze kinderen? Doe dan mee en meld je aan.

Foto: Eerdere editie van Nacht Zonder Dak, toen nog bij ‘t Vlak.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »