Gemeentehuis Barendrecht (Gemeentehuisplein, Binnenhof)

BARENDRECHT – De Open Monumentendag heeft dit jaar als thema ‘in Europa’, waarmee het aansluit op het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed. Een goede reden voor de Stedenband Barendrecht-Louny en de Erfgoedcommissie om de handen inéén te slaan.

Samen hebben zij een gemeenschappelijke tentoonstelling ingericht. De tentoonstelling maakt een vergelijking tussen de ruimtelijke ontwikkeling van Barendrecht en haar Tsjechische partnerstad Louny. Op 16 panelen wordt de ruimtelijke ontwikkeling in beide plaatsten weergegeven. Dit gebeurt aan de hand van 5 thema’s: Ontstaan en ontwikkeling, Kerken, Monumenten, Industrie en Wonen.

Opening

De Erfgoedcommissie en de Stedenband zijn erg vereerd dat de tentoonstelling ‘In Europa: Barendrecht – Louny’ wordt geopend door de Tsjechische ambassadeur, mevrouw Reinišová. De opening is op zaterdag 8 september om 11.00 uur in de hal van het gemeentehuis (Binnenhof 1, Barendrecht). Inloop met koffie is vanaf 10.30 uur.

Bij de opening zal de tentoonstelling worden toegelicht in dialoogvorm door de Erfgoedcommissie en de voorzitter van de Foundation uit Louny.

De tentoonstelling is te bekijken vanaf de opening tot en met vrijdag 14 september in de hal van het gemeentehuis tijdens openingsuren. Op zaterdag 8 september tot 16.00 uur.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »