Zuidpolderdag 2017

BARENDRECHT – Tussen het Zuiderpark in Rotterdam, het toekomstige landschapspark het Buijtenland in Rhoon en de Zuidpolder in Barendrecht ligt een bijzondere waterverbinding ‘De Blauwe Verbinding’. De feestelijke oplevering is op vrijdag 6 en zaterdag 7 juli.

De werkzaamheden startten in november 2012 en nu is de Blauwe Verbinding klaar. De feestelijke oplevering op vrijdag 6 juli begint om 14.00 uur. Bestuurders en vertegenwoordigers van de gemeenten Albrandswaard, Barendrecht en Rotterdam en van het waterschap Hollandse Delta nemen de route officieel in gebruik. Het feest is ter hoogte van het viaduct aan de Heulweg, aan de kant van de Charloisse Lagedijk.

Beleef de Blauwe Verbinding

De dag erop, zaterdag 7 juli, vinden op en langs de route allerlei activiteiten plaatsen voor alle leeftijden. Op het programma staan onder andere kanoën, wandelen met de boswachter, een vroege vogelexcursie, demonstratie zeilbootjes, een kanotocht voor kinderen. Iedereen is van harte welkom bij beide evenementen.

Op 7 juli is er ook aandacht voor het schoonhouden van de parken en groengebieden. De Blauwe Verbinding zorgt voor schoon water in het Zuiderpark en de gebieden. Het water en de oevers willen we graag schoon houden. Neem uw afval mee en gooi het in een vuilnisbak.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »