Muzikaal programma tijdens Barendrechtse Kunstmarkt op zaterdag 16 juni

BARENDRECHT – Op zaterdag 16 juni, wordt in het historische centrum van Barendrecht de 33ste Kunstmarkt gehouden. Kunstenaars uit binnen- en buitenland zullen tussen 10:00 en 17:00 uur op de Dorpsstraat, het Doormanplein en rond de dorpskerk in één grote openlucht expositie hun werk presenteren en verkopen. Ook de zaal “De Ontmoeting” naast de dorpskerk zal deel uitmaken van de kunstmarkt.

De oude dorpskern staat tijdens de Kunstmarkt vol met tientallen kraampjes die ‘s ochtends en ‘s middags bevolkt worden door beeldende kunstenaars. De kunstmarkt is gratis toegankelijk. Er worden kunstwerken getoond in allerlei soorten en disciplines zoals: portrettekenen, schilderen in verschillende stijlen en technieken, glaskunst, sieraden, beelden van hout en steen, smeedwerk, brons, grafische technieken en fotografie. Er is alles aan gedaan om een zo breed mogelijke variatie aan kunstenaars bijeen te brengen.

Muziek

Voor het eerst zorgt CultuurLocaal aan het begin van de middag voor een muzikale bijdrage. Jonge leerlingen en jongeren spelen als duo of als solist buiten op het gras bij de dorpskerk. Het langslopend publiek kan dan zowel beginnende muzikanten als gevorderde talenten zien en vooral horen spelen.

Er zijn tussen ca. 12:00 en 14:30 uur onder meer optredens van twee celloleerlingen, een harpiste, een klarinet-pianoduo en een viool-pianoduo. Het geheel wordt in goede banen geleid door pianodocent Hans Cok die hier en daar stukjes zal begeleiden op de (digitale) piano. CultuurLocaal hoopt met deze muzikale bijdrage op een klinkend succes van de Kunstmarkt 2018.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »