Archieffoto: CultuurLocaal 'In de lift' tijdens seizoensafsluitende festival

BARENDRECHT – Op zaterdag 17 februari organiseert CultuurLocaal het derde Festival CultuurLocaal. De activiteiten vinden plaats in De Baerne, Buitenlandse Baan 1, van 9:00 tot ongeveer 16:00u.

Het is niet alleen maar kijken en luisteren op het Festival. Er zijn ook activiteiten waaraan je zelf kan meedoen: Het Cultureel ontbijt, een familie zangworkshop en een workshop voor jongeren die in een band (willen) spelen.

Cultureel ontbijt

Van 9:00 tot 10:15 uur is er in de hal van De Baerne een cultureel ontbijt. In drie gesprekken wordt ‘cultuureducatie in het basisonderwijs’ van allerlei kanten belicht. Maarten Ouwens praat met achtereenvolgens Irene Pronk (Theater het Kruispunt), Marijke Markus (cultuurregisseur), Sabrina Woudenberg en Frans de Leeuw (obs de Zeppelin). “Dit is een mooi vervolg op het Cultureel Café op 17 januari”, aldus coördinator Wim Soeters. “Daar waren vooral mensen uit het culturele werkveld aanwezig. Nu willen we het publiek, maar vooral ook de basisscholen meenemen in de ontwikkelingen op dit gebied.” Cultuurlocaal hoopt dan ook dat vertegenwoordigers van het basisonderwijs aanwezig zullen zijn om zich te laten inspireren.

Tussen de gesprekken voeren kinderen en docenten het liedje Als Muziek uit als voorbeeld van een schoolproject. Daarnaast is Esther Erdtsieck-Blaaser te gast. Zij vertelt over haar boek ‘Jij kan het ook’ en laat daarbij kinderen korte drama-opdrachtjes uitvoeren. Direct na het ontbijt is er OEKS!, de muziekvoorstelling voor jonge kinderen uitgevoerd door een docententeam en gezongen en verteld door Annemarie Rijkée.

De vrijwilligers van de Lokale Commissie zorgen voor een lekker en gratis ontbijt voor iedereen. Aanmelden kan via miranda@cultuurlocaal.nl.

Familie zangworkshop

Zangdocente Monica Millar organiseert van 12:00 tot 13:30 u. een familiezangworkshop. Dit is dé kans voor iedereen om lekker anderhalf uur samen te zingen met de (klein)kinderen, opa, oma, moeder, vader, broertjes, zusjes, noem maar op. Iedereen vanaf 6 jaar kan meedoen, ook als je nog nooit hebt gezongen. “Het maakt niet uit hoe oud je bent, zangtalent is niet leeftijdsgebonden.” zegt Monica Millar over deze activiteit. Wat Monica met dit ‘koor’ gaat zingen is nog een verrassing, maar het is voor ieder wat wils. Aanmelden vooraf is niet nodig.

Workshop popmuziek en performance

Jongeren die in een band spelen of dat graag willen, kunnen tussen 13:00 en 14:30 u. naar De Baerne komen om onder leiding van gedreven docenten te werken aan stage perfomance en de rollen binnen een band. Ook ‘optredens regelen’ of ‘de juiste apparatuur voor de juiste klus’ zijn onderwerpen die langskomen. Iedereen kan meedoen. Aanmelden hoeft niet. Om 15:00 u. is er een presentatie in de BaerneZaal. Daarbij zal ook een enkele singer-songwriter optreden.

Wim Soeters is enthousiast over het programma van het Festival. “Naast de meedoe-activiteiten is er nog zo veel meer om van te genieten, zoals een bezoek van het Ridderkerks Symfonie Orkest. Het is echt de moeite waard om op 17 februari een bezoekje aan de Baerne te brengen!

Voor inlichtingen en inschrijven kunt u contact opnemen met miranda@cultuurlocaal.nl. Meer informatie is te vinden op www.cultuurlocaal.nl.

Artikelfoto: Archieffoto van optreden bij CultuurLocaalBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »