16 dec: WinterFeest Barendrecht 2017 met o.a. een kerstmarkt, de KerstWensBoom, kinderactiviteiten en een lichtjesoptocht

BARENDRECHT – Het centrum van Barendrecht staat zaterdag 16 december in het teken van het jaarlijkse WinterFeest. Nieuw is dit jaar de KerstWensBoom op het Doormanplein. In de Dorpsstraat en omgeving staan de kramen van de WinterMarkt. De kramen zijn open van 11.00 tot 19.00 uur.

Het programma begint vrijdag 15 december met het Bijzonder Kerstfeest. Van 19.30 tot 20.30 uur is er in de Dorpskerk een kerstviering voor mensen met en zonder verstandelijke beperking. Met muzikale medewerking van het Dagorkest van Harmonievereniging Barendrecht en de Kelagio Singers. Toegang is vrij voor iedereen.

WinterFeest

Het feest wordt zaterdag 16 december om 12.00 uur op het Doormanplein geopend door wethouder Dirk Vermaat. Hij hangt ook de eerste wens in de KerstWensboom.

Op het Bakker Pot Podium zijn van 12.00 tot 19.00 uur doorlopend optredens. Er wordt onder meer opgetreden door de Big Band van ToBe in Ridderkerk, Funky Feet, Kids Bizz, Harmonice en showband Jong Holland. Om 17.30 uur treden The BlueBerries op, de eerste band uit het Tsjechische Louny die aan het feest meewerkt.

In en om de Dorpskerk

Deze dag worden onder leiding van Mariët Kaasschieter carols ingestudeerd. Het resultaat is te horen tijdens het concert in de Dorpskerk. Dat duurt van 15.00 tot 15.45 uur.

In de Ontmoeting, de zaal naast de kerk, zijn kinderactiviteiten. De Snuffelmarkt is deze dag ook open.

Op het plein voor de kerk staat een kerststal. Ook is hier voor de kinderen een zweefmolen en rijdt de trein van de Maasoeverspoorweg. Onder leiding van scouts kunnen kinderen broodjes bakken.

In D’Ouwe School, het museum van de Historische Vereniging Barendrecht, wordt een kerstmarkt gehouden.

Luister in de Watertoren naar kerstverhalen. Hier kunnen kinderen zich ook laten schminken. De Kerstman is ook in deze omgeving te vinden. Hij is dol op selfies!

Middenbaan

Van 10.00 tot 17.00 uur zijn er activiteiten op de Middenbaan. Er treden koren op en er is muziek van de Kerstmannenband. Bezoekers kunnen met de Kerstman op de foto. Natuurlijk zijn ook de mascotte’s Barend en Dregje weer van de partij. Er is een inpakstand. Handig voor wie die dag z’n kerstinkopen  doet.

Lichtjesoptocht

Showband Jong Holland geeft van 18.00 tot 18.25 uur een show op het Doormanplein. Aansluitend gaan zij voorop tijdens de lichtjesoptocht. Kinderen maken vanaf het plein een wandeling door de buurt. Iedereen is op tijd terug voor de Volkskerstzang.

VolksKerstZang

Bekende kerstliederen klinken weer tijdens de jaarlijkse VolksKerstZang op het Doormanplein. Dit jaar is er medewerking van het Jeugdorkest van Harmonievereniging Barendrecht, Glenda Peters, Kids-Bizz en Harmonice. De Volkskerstzang duurt van 19.05 tot 19.55 uur.

Slotconcert

Als bijzonder slotconcert trakteert het WinterFeest Barendrecht op een optreden van het Oeral Kozakkenkoor in de Dorpskerk.  Het koor, dat uit dertig stoere Kozakken bestaat, zingt religieuze liederen uit de Russisch-Orthodoxe liturgie en folkloristische liederen uit het oude Rusland. Het koor wordt begeleid door het folkloristisch ensemble Uzory uit de Oekraïense stad Mykolajiv. Zij bespelen typische Russische en Oekraïense instrumenten zoals de domra, balalaika, bajan (Russische knopaccordeon), fluit en een variatie aan slaginstrumenten.

Het kerstconcert in de Dorpskerk begint om 20.00 uur. De toegang tot het concert is gratis, maar vol is vol. Bezoekers vanaf de Volkskerstzang op het Doormanplein krijgen voorrang.

Parkeren

In de Oude Dorpskern is maar een beperkt aantal parkeerplaatsen. Dit jaar zijn er bovendien door werkzaamheden minder parkeerplaatsen in de omgeving van de Middenbaan. Kom dus bij voorkeur te voet of op de fiets.

Organisatie

Het WinterFeest is een initiatief van de Stichting Evenementen Dorpskern Oud Barendrecht (Sedob). Meer informatie over het feest op: winterfeestbarendrecht.nl .Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »