Kinderen met zeldzame ziekte varen op 17 juni mee op razendsnelle RIB boten

BARENDRECHT – Op zaterdag 17 juni in het Vaderdag weekend vindt de 2e editie plaats van de ZZF RIB Rally, mede georganiseerd door Berkman Energie Services & John Biesheuvel watersport. Vaders zijn deze dag met hun zoon of dochter met een zeldzame ziekte te gast in de haven van Barendrecht voor een bijzonder dagje uit.

Zij worden namelijk uitgenodigd om een rit in een van de 7 supersnelle RIB boten, die snelheden van boven de 100 km/h kunnen behalen, te maken. Door de hoge snelheid zullen ze een spectaculaire tocht beleven en kunnen ze optimaal genieten en zich voor heel eventjes niet ziek voelen. Een glimlach, die willen we zien deze dag! Vanaf 10:00 uur tot 13:30 uur zullen de boten over de Oude Maas ‘vliegen‘.

Vlogger

Vlogger Daan Kaat uit Heerhugowaard, die zelf lijdt aan een zeldzame ziekte, was afgelopen zaterdag als voorproefje alvast te gast op een van de snelle RIB boten. Speciaal om aandacht te vragen voor zeldzame ziekten heeft hij een vlog gemaakt en mocht hij Herman den Blijker ontmoeten in zijn restaurant Las Palmas. Net als vorig jaar stelt Herman zijn RIB boot ter beschikking. Herman: “Vorig jaar was het een enorm succes, aan die glimlachjes werk ik graag mee.

Video: Herman den Blijker in gesprek met vlogger Daan (12 jr) die lijdt aan de zeldzame ziekte Ehlers Danlos syndroom.

Sponsoring

Helpt u mee papa’s en kinderen die aan één van circa 7.000 zeldzame aandoeningen lijden een onvergetelijke Vaderdag te bezorgen? Elk jaar overlijden circa 14.000 kinderen aan een zeldzame ziekte. 30% van de kinderen met een zeldzame aandoening overlijdt voor het vijfde levensjaar. U kunt via deze pagina sponsor worden van de ZZF Rib Rally.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen


Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »