Graffiti kunstwerk in tunneltje park Buitenoord wordt vernieuwd

BARENDRECHT – In maart 2016 heeft de gemeenteraad van Barendrecht de visie Meedoen goedgekeurd, waarin burgers worden opgeroepen te komen met initiatieven o.a. voor een verbetering van het leefklimaat in de gemeente

Tegelijkertijd ontstond binnen het bestuur van de Bewoners Organisatie Park Buitenoord en Omgeving (BOBO) het idee geld vrij te maken voor het opknappen van het verwaarloosde tunneltje aan de Groene Rede dat toegang geeft tot Park Buitenoord.

Projectplan

Het plan werd voorgelegd aan de Gemeente en van wethouder D. Vermaat werd niet alleen de toestemming verkregen, maar het door BOBO daarvoor beschikbaar gestelde bedrag van €2500,- werd ook nog eens door de gemeente verdubbeld. Nadat de ledenvergadering van BOBO van april 2016 het bestuur steunde in haar initiatief konden de bestuursleden Martin Kapteyn en Els Schaap met het project aan de slag.

Samenwerking

Voor de uitvoering werd samenwerking gezocht met de stichting Kunst Creatief Barendrecht (KBC) en haar docent Hans Verkerk, de stichting Humanitas en de gemeente voor het uitvoeren van de werkzaamheden. De kunstklas van het Dalton Lyceum heeft het schilderen van de wandpanelen verzorgd. Aan draagvlak voor dit project binnen de Barendrechtse samenleving dus geen gebrek.

Onthulling

Na maanden van voorbereiding en veel verzet werk door alle betrokkenen is het dan nu zover. Op zaterdagmiddag 1 april omstreeks 13:00 uur zal het vernieuwde tunneltje door wethouder Vermaat worden geopend. BOBO nodigt alle belangstellenden uit daarbij aanwezig te zijn.

Update 29 maart:Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »