Archieffoto: Kassen

BARENDRECHT – Het eerste weekend van april 2017 is het feest in de Nederlandse kassen. In dit weekend wordt Kom in de Kas voor de 40e keer georganiseerd en kan iedereen komen kijken hoe alles groeit en bloeit achter het glas van de kas.

Vanwege het jubileum wordt het eerste weekend van april extra feestelijk. In regio IJsselmonde nemen zeven bedrijven deel om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten. De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur. Parkeren kan bij de McDonalds in Barendrecht, vandaar uit rijden iedere 15-20 minuten gratis pendelbussen naar de bedrijven. Kom in de Kas is gratis toegankelijk.

Geheimen achter het glas

Behalve rondleidingen op de bedrijven en ontdekken hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere interessante activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen bij FreluStal lammetjes aaien en een aantal oud Hollandse koeienrassen zien. Niet alleen de activiteiten, maar ook de uitleg over de producten en hun groeiwijze zijn voor de kinderen zeker aantrekkelijk. Kinderen kunnen meedoen aan een interactieve speurtocht waarmee de beleving in de kas wordt vergroot. Meedoen aan deze speurtocht kan door thuis alvast de Kom InDeKas app te downloaden (geschikt voor Android en Apple). Kom in de Kas is een (h)eerlijk uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis.

Gastvrije Tuinders

De regio IJsselmonde (Barendrecht, Hendrik Ido Ambacht, Ridderkerk) kenmerkt zich door tijdens Kom in de Kas de gehele keten te laten zien. Van het zaaien tot planten tot en met het eindproduct in het restaurant. Dit gerenommeerde en ruim honderd jaar oude tuinbouwgebied ligt dicht bij het handelscentrum van Barendrecht. De bedrijven spelen hierop in door goede en logistieke systemen te hebben.

Op één van de deelnemende bedrijven zijn extra activiteiten erop gericht om de bezoeker een goed beeld te geven hoe de glastuinbouw op een duurzame manier invulling geeft aan het produceren van lekkere en gezonde groenten en mooie en sierlijke bloemisterij producten. Je kunt het allemaal met eigen ogen zien in de kassen van IJsselmonde.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »