Op bezoek bij Sinterklaas en Zwarte Piet in het Sinterklaashuis Carnisse Veste

BARENDRECHT – [Foto’s] Afgelopen zaterdag vond de intocht van Sinterklaas plaats bij winkelcentrum Carnisse Veste. Na de feestelijkheden op het Havenhoofd en het vele handjes schudden en foto’s maken in het winkelcentrum is de Sint richting ‘zijn huis’ gegaan. Op de kop van het winkelcentrum, aan de Middeldijkerplein in het voormalige pand van elektronicawinkel Its, zit de komende week het Sinterklaashuis gevestigd.

Sinterklaas opende afgelopen zaterdag rond half vijf het Sinterklaashuis. Een klein half uur later ging het huis voor het eerst open, tientallen kinderen kwamen direct een kijkje nemen. De entree is €3,- per persoon. Reserveren is niet nodig, je mag langskomen wanneer je wilt. De kans bestaat dan wel dat je even moet wachten. Maar met muziek, tekeningen en spelletjes verveel jij je geen moment, zo belooft de Sint.

Sinterklaashuis

Bij binnenkomst is er plek voor de kinderen om samen met de Pieten te gaan tekenen aan de tafels. Een pepernoot ontbreekt hier uiteraard niet bij. Als je eenmaal aan de beurt bent gaan de kinderen in een groepje het Sinterklaashuis is. De groep gaat langs de speelgoed-test-pieten, de inpak-pieten, de slaap-pieten en uiteraard Sinterklaas zelf. De kinderen gaan in gesprek met de Sint en kunnen met hem op de foto’s. Na afloop wacht er een smakelijke verassing voor de kinderen.

Openingstijden

De openingstijden van het Sinterklaashuis Barendrecht 2016 zijn als volgt:

  • Woensdag 23 november 12:00 – 18:00
  • Vrijdag 25 november 12:00 – 18:00
  • Zaterdag 26 november 11:00 – 18:00

Op zondag 27 november is het Sinterklaashuis in samenwerking met de stichting Sint voor elk Kind exclusief geopend voor kinderen waarvoor het Sinterklaasfeest niet vanzelfsprekend is (alleen op uitnodiging).Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »