Uitzicht over Oude Dorpskern (Dorpskerk) vanuit de Watertoren in Barendrecht

BARENDRECHT – Het Doormanplein en de Watertoren staan centraal tijdens de jaarlijkse informatie-avond van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht. De avond wordt woensdag 23 november gehouden in De Ontmoeting, de zaal van de Dorpskerk aan de Dorpsstraat 148 in Barendrecht.

Doormanplein

De horeca van het Doormanplein geeft een presentatie over hun visie op het plein. Ze vertellen welke activiteiten zij graag in hun bedrijven en op het plein willen ondernemen. Ook vertellen ze wat ze doen tegen overlast.

Watertoren

Het tweede onderwerp dat aan de orde komt is de Watertoren. Met twee betrokkenen wordt teruggeblikt op het verleden van dit kenmerkende bouwwerk. Mevrouw Gouman woont sinds de jaren zeventig naast de toren. Haar man was hoofd van het Barendrechtse waterleidingbedrijf. Ze vertelt hoe het was om in die tijd naast de toren te wonen. Ton Blinde werkte aan het eind van de jaren zestig voor het waterleidingbedrijf. Hij kan als geen ander uitleggen hoe de Watertoren toen functioneerde.

Informatie avond

Na het gesprek over het verleden vertelt voorzitter Peter Jongenotter hoe de toren beter toegankelijk gemaakt zou kunnen worden. De Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht wil zich daarvoor inzetten. De informatie-avond begint om 20.15 uur en is vrij toegankelijk. Voorafgaand aan de openbare bijeenkomst vindt voor de leden van de vereniging de jaarvergadering plaats. Meer informatie over de vereniging is te vinden op dorpskern-barendrecht.nl .

« | »