Locatie Stationstuin (Oude Zwembadlocatie) bij het NS Station van Barendrecht

BARENDRECHT –  In de afgelopen periode heeft de gemeente Barendrecht intentieovereenkomsten afgesloten met BAM Woningbouw en Stichting Woonvisie voor de ontwikkeling van woningbouw in de Stationstuin. Dit is de voormalige oude zwembadlocatie nabij het NS-station. Mede namens BAM Woningbouw en Stichting Woonvisie nodigt de gemeente u van harte uit voor een informatieavond op woensdag 28 september. Tijdens de avond informeren zij u over de stand van zaken van dit project en de vervolgstappen in de komende periode.

De avond wordt gehouden in de aula van de Focus Beroepsacademie (Dierensteinweg 4). De avond start om 19.30 uur met een centrale presentatie door de gemeente en BAM Woningbouw. Daarna kunt u voor meer informatie en het stellen van vragen terecht in diverse informatiehoeken. Hier staan medewerkers van BAM Woningbouw, Stichting Woonvisie en de gemeente u graag te woord. U kunt zich voor de avond aanmelden via c.tang [@] bar-organisatie.nl.

Levensloopbestendig

In Barendrecht wil de gemeente het aantal levensloopbestendige woningen uitbreiden om zo aan de behoefte van inwoners te voldoen. Door de centrale ligging ten opzichte van het NS-station en de nabijheid van het centrum is de Stationstuin volgens de gemeente Barendrecht geschikt om lang(er) zelfstandig te wonen.

Naar verwachting is eind dit jaar meer bekend over de concrete invulling van het woningprogramma en het bouwplan. BAM Woningbouw laat tijdens de informatieavond een aantal eerste schetsen zien. De schetsen zijn overigens nog niet formeel getoetst of vastgesteld. Als alles volgens plan verloopt, neemt de gemeenteraad dan eind 2016 een besluit over de plannen. Omdat een wijziging van het bestemmingsplan nodig is, kan de bouw op z’n vroegst in de 2e helft van 2018 starten.

Nieuwsbrief

Via een digitale nieuwsbrief kunt u als geïnteresseerde op de hoogte worden gehouden van het proces rondom de ontwikkeling van de Stationstuin. U kunt zich hierop abonneren door een e-mail te sturen naar: p.d.ruiter [@] bar-organisatie.nl ovv digitale nieuwsbrief Stationstuin.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »