Bibliotheek Carnisselande, Middeldijkerplein, Barendrecht

BARENDRECHT – Maar liefst 1 op de 9 Nederlanders heeft moeite met lezen en schrijven.* De Bibliotheek AanZet maakt samen met haar taalpartners serieus werk van dit probleem. Dit gebeurt het hele jaar door, maar tijdens de Week van de Alfabetisering van 5 t/m 11 september besteedt zij hier met allerlei activiteiten extra aandacht aan.

Zo is er op woensdag 7 september de spannende letterspeurtocht Sportief met Taal van 13.30 – 15.30 uur in Bibliotheek Carnisselande Barendrecht. Diezelfde middag kunnen kindjes van 2-5 jaar hier aanschuiven bij het Voorlezen van 14.30 – 15.15 uur. Kijk voor meer informatie over deze activiteiten op debibliotheekaanzet.nl.

Sportief met Taal

Met deze spannende letterspeurtocht voor kinderen van 4 t/m 12 jaar wordt om 13.30 uur het startsein gegeven voor de Week van de Alfabetisering. Alle activiteiten worden dan toegelicht en er wordt een mooi verhaal voorgelezen. Hierover komt een vraag in de speurtocht, dus het is opletten geblazen. Na het uitdelen van speurtochttasjes start de speurtocht richting de Buurtkamer. Rond 15.00 uur is de prijsuitreiking en karaoke. Opgeven voor deze activiteit kan via de website van de Bibliotheek.

Voorlezen

Vroeg beginnen met voorlezen prikkelt de fantasie en ontwikkelt het taalgevoel. Elke woensdag zijn kindjes van 2 – 5 jaar van 14.30 tot 15.15 uur welkom om te komen luisteren naar de mooiste verhalen. Voorleesvrijwilligers lezen dan een drie kwartier lang voor, en zowel leden als niet-leden mogen gratis aanschuiven. Aanmelden is niet nodig. Je kan zo binnenlopen op woensdag 7 september.

Taalvrijwilligers gezocht

Volwassenen met vragen over (leren) lezen en schrijven kunnen terecht bij verschillende Taalpunten in de regio. Een getrainde taalvrijwilliger staat voor hen klaar, om samen te zoeken naar een aanbod op maat. Denk hierbij aan een cursus, of een plek in een taaloefengroep. Voor de Taalpunten is de Bibliotheek altijd op zoek naar nieuwe taalvrijwilligers. In slechts 2-4 uur per week kan zo’n vrijwilliger een belangrijk verschil maken in het leven van mensen die lezen en schrijven moeilijk vinden. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie en aanmelden terecht op www.debibliotheekaanzet.nl

Week van de Alfabetisering

Al bovenstaande activiteiten vinden plaats in het kader van de Week van de Alfabetisering, die loopt van 5 t/m 11 september. Het volledige programma is te vinden op www.debibliotheekaanzet.nl. Een aantal activiteiten is vrij toegankelijk voor iedereen.

In het kort

  • Wat: Sportief met Taal | Voorlezen
  • Waar: Bibliotheek Carnisselande Barendrecht
  • Wanneer: woensdag 7 september, 13.30 – 15.30 uur | woensdag 7 september, 14.30 – 15.15 uur
  • Toegang: zie www.debibliotheekaanzet.nl


Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »