Kinderen naar presentatie Open Limonade Barendrecht in het gemeentehuis

BARENDRECHT – Op dinsdagavond 28 juni 2016 nodigen de gemeente Barendrecht en Stichting Open Limonade u uit voor een bijeenkomst waarbij informatie, ontmoeting en ideevorming over jeugdbeleid centraal staat. De focus ligt op wat de Barendrechtse jeugd gegund wordt in de toekomstige (jeugd)beleidsperiode. Wat heeft de jeugd nodig en wat kan de gemeente hierin bieden?

Tijdens de bijeenkomst staan de volgende vragen centraal: ‘Wat gunt u uw kind tijdens het opgroeien in Barendrecht?’ en ‘Waar moet Barendrecht mee aan de slag volgens u?´ De gemeente wil zoveel mogelijk ideeën, wensen en eigen mogelijkheden onderzoeken en bespreken. De avond vindt plaats in de Van de Wouwzaal in het gemeentehuis van Barendrecht. We starten om 19.30 uur en eindigen rond 21.30 uur. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar: j.kooiman [@] bar-organisatie.nl.

Vervolg

Eerder dit jaar hebben wij samen met stichting Open Limonade een aantal sessies met basisschoolkinderen georganiseerd. Ook staat er een aparte bijeenkomst voor maatschappelijk partners gepland. De opbrengsten van al deze bijeenkomsten worden gebundeld en geven ons waardevolle input voor het te ontwikkelen jeugdbeleid. Zo werken we met elkaar toe naar een stevig jeugdbeleid waarin het begrip ‘meedoen’ centraal staat.

Stichting Open Limonade

Stichting Open Limonade helpt bedrijven en gemeenten met kinderparticipatie. Kinderen zijn de burgers van de toekomst en daarom is het belangrijk hen op jonge leeftijd te betrekken bij hun leefomgeving. Stichting Open Limonade bouwt de brug tussen gemeentelijk beleid en kinderwensen en is de tolk die input van kinderen vertaalt naar beleid.

Foto (feb, 2016): Kinderen presenteren hun jeugdplannen aan burgemeester en wethouder in het gemeentehuisBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »