Buurt Bestuurt biedt cursus valpreventie aan in Vitaal

BARENDRECHT – Buurt Bestuurt organiseert samen met het Paramedisch Centrum Slikkerveer (PCS) een cursus valpreventie in Vitaal (Kruidentuin). De training is gericht op het verbeteren van de kracht, stabiliteit en het persoonlijk begeleiden in groepsverband (max. 10 personen). Daarnaast zullen tips gegeven worden waardoor het thuis wonen weer makkelijker en veiliger gaat.

Het programma omvat 10 weken en wordt op dinsdagmiddag (14:30) gegeven in de Vitaal aan de Kruidentuin. De training is voor iedereen die zich aangesproken voelt om sterker en stabieler in het leven te staan. Elke leeftijd is welkom. Daarnaast ze er weinig exclusie criteria, mensen met beperkingen zijn ook welkom en zullen gerichte aandacht krijgen van onze zorgprofessionals. Het is mogelijk om direct in te stromen.

Oefeningen

Het oefenprogramma wordt gegeven door gecertificeerde fysiotherapeuten die ook in het bezit zijn van een BHV diploma. De therapeuten die de cursus geven hebben speciale cursussen gevolgd met als onderwerp ouderen in combinatie met vallen.

Na de training kan men nog gezellig wat drinken in de kantine van Vitaal welke speciaal open blijft voor de deelnemers van deze cursus. U bent van harte welkom, vanaf half drie wordt er gestart met de training. Vanaf half vier kan er gebruik worden gemaakt van de kantine in Vitaal. U kunt zich nu ook al aanmelden voor de training welke start in september!

Voor meer informatie of voor een proefles kunt u contact opnemen via telefoonnummer 06-11396891 of per mail: bb.barendrecht.bn [@] gmail.com

Foto: Training valpreventie: Eerste groep deelnemers geslaagdBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »