Nieuwe programma van Theater Het Kruispunt: kaarten vanaf 12 mei

BARENDRECHT – Het nieuwe programma van Theater het Kruispunt staat sinds vanmiddag (Maandag 9 mei 2016) 12.00 uur online. De verkoop start op donderdag 12 mei, 10.00 uur zowel via theaterhetkruispunt.nl als telefonisch en live aan de kassa.

Het programma voor seizoen 2016-2017 telt zo’n 100 voorstellingen. Het aanbod is gevarieerd en biedt voor ieder wat wils. Van Freek de Jonge tot Ali B. Van Bumba tot toneelklassieker Wie is er bang voor Virginia Woolf en van Toneelvereniging Barendrecht tot ruimtevaartcollege van Andre Kuipers. We kunnen met recht zeggen: Theater het Kruispunt is er voor iedereen!” aldus Irene Pronk, directeur van het theater.

Zie ook de uitgelichte jeugd/familie voorstellingen en cabaret.

Highlights

Simone Kleinsma

De veelgeprezen Grande Dame van de Nederlandse theaterwereld Simone Kleinsma keert komend seizoen opnieuw terug in de theaters met haar personality show Simone! Simone! is een theaterportret van een rasartieste en afgelopen seizoen een enorm succes. Niet alleen in Barendrecht, maar in het hele land. Simone! (reprise) is te zien op dinsdag 15 november 2016.

Yentl en de Boer

Yentl en de Boer zijn het nieuwe muzikale absurdistische cabaretduo van Nederland. In 2013 wonnen ze de jury en publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival en voor het lied Ik heb een man gekend ontvingen ze de Annie M.G. Schmidtprijs 2014 voor het beste theaterlied van het seizoen. Met De snoepwinkel is gesloten stellen ze zich voor aan het grote publiek.  Te zien op zaterdag 5 november 2016.

Paul de Munnik

Kom en maak op zaterdag 19 november 2016 kennis met het eigen werk van Paul de Munnik. Een piano, een gitaar, liedjes van zijn gelijknamige album Nieuw en een stem.
Tineke Schouten speelt op woensdag 23 november 2016 haar nieuwe show T-Splitsing waarin zij nog eens goed naar eigen keuzes kijkt. Waarom is ze eigenlijk cabaretière geworden en geen zangeres? T-Splitsing is een persoonlijke show boordevol bekende typetjes.

Bannink, Bos en Stokkermans

Op een mooie Pinksterdag is een ode aan de grote componisten van het Nederlandse lied: Bannink, Bos en Stokkermans. Het wordt op zaterdagavond 3 december 2016 genieten van klassiekers als Op een mooie Pinksterdag en Telkens Weer. De dames Lone van Roosendaal, Annick Boer en Renée van Wegberg worden begeleid door een live orkest o.l.v. Eric van Tijn.

Freek de Jonge

Freek de Jonge grijpt op zaterdag 17 december 2016 de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart 2017 aan om de staat van het land te duiden en de stemming te peilen in zijn voorstelling De Peiling.

Let there be rock

Let there be rock. Let there be circus. Let there be Pants Down Circus. Voor het eerst te zien in een exclusief aantal theaters in Nederland en daar is het Kruispunt één van. Vier jonge, creatieve artiesten uit Australië brengen een unieke mix van circus, comedy, rock en thrills. Te zien en te beleven op donderdag 22 december 2016.

André Kuipers

Op woensdag 28 december 2016 neemt André Kuipers het publiek mee op een ruimtereis. Het wordt een ruimtevaartcollege vol humor en opmerkelijke feiten. De voorbereidingen en trainingen, de lancering, het wonen en werken in de ruimte, het uitzicht, de landing en de revalidatie na de missie komen aanbod. Ook heel interessant voor jonge ‘astronauten’.

Maarten van Rossem

Gewapend met humor en onvoorstelbaar veel kennis gaat Maarten van Rossem, de bekendste historicus van Nederland, op vrijdag 20 januari 2017 in op de actualiteiten, maatschappelijke vraagstukken en politieke kwesties. “Het kan alle kanten opgaan. Dat maakt het niet alleen voor het publiek, maar ook vooral voor mezelf boeiend.” Aldus Maarten van Rossem.

Remco Veldhuis en Richard Kemper

Remco Veldhuis en Richard Kemper staan komend seizoen niet als het duo Veldhuis & Kemper op de planken, maar zijn afzonderlijk van elkaar te zien. Richard Kemper staat op zaterdag 10 december 2016 naast Rick Engelkes, Peggy Vrijens en Sandra Mattie in de relatiecomedy Hart tegen Hart, waarin twee bevriende stellen elkaar eens flink de waarheid gaan vertellen. Remco Veldhuis brengt met zijn programma Lang verhaal kort op donderdag 2 februari 2017 een ‘ongeautoriseerde’ samenvatting van de Bijbel en vliegt op eigen, komische wijze langs de hoogte-, en dieptepunten.

Stef Bos

Zanger en liedjesschrijver Stef Bos reisde de afgelopen tien jaar de wereld rond en brengt zijn indrukken muzikaal samen in zijn voorstelling Wereldwijd. Stef Bos en Band te zien op zaterdag 18 maart 2017.

FC de Rebellen

Wist u dat voetbal en theater ook prima samen gaan? Op 14 oktober 2016 is het tijd voor FC de Rebellen. Een selectie van oud-voetballers met anekdotes uit de kleedkamer, persoonlijke verhalen, hilarische ervaringen met coaches. Neem de sjaal van je favoriete club mee en beleef de voetbalsfeer in het theater. Op donderdag 13 april 2017 duiken Paul R. Kooij en Cees Geel e.a. in een theatrale reconstructie van de corruptieschandalen rond de wereldvoetbalorganisatie FIFA. Wie is Blatter en wat drijft hem?

Rob de Nijs

Rob de Nijs gaat voor het 35e jaar achtereen het theater in. De plek waar hij het liefst zijn liedjes zingt, oog in oog met zijn publiek. In zijn programma Op Verzoek bepaalt het publiek voor het grootste gedeelte wat er gespeeld gaat worden. Rob de Nijs is te zien op zaterdag 6 mei 2017.


Jeugd en familie

Binnen het programma komen ook de jonge theaterliefhebbers goed aan hun trekken met o.a. Buurman & Buurman worden beroemd (2+) op zondag 16 oktober 2016. De spannende familiemusical Dolfje Weerwolfje (6+) gebaseerd op de succesvolle kinderboekenreeks van Paul van Loon is op vrijdag 28 oktober 2016 te zien. Woezel en Pip (2+) gaan samen met hun stoute neefje Charlie op zondag 13 november 2016 op zoek naar de Sloddervos. Een voorstelling gebaseerd op de gelijknamige film. Brandweerman Sam komt op zondag 11 december 2016 naar het Kruispunt en redt het circus! Theater Terra, bekend van Kikker en Raad eens hoeveel ik van je hou, brengt op woensdag 11 januari 2017 de wereldberoemde kabouter van Rien Poortvliet tot leven in een nieuwe familievoorstelling (4+). Speciaal voor de allerkleinsten (5 tot 14 maanden) verzamelde Niki Jacobs de mooiste kinder-, slaap- en wiegeliedjes uit alle windstreken. Uit alle Windstreken is een babyconcert vanuit de intieme setting van een bedoeïenentent en te beleven op zondag 15 januari 2017.

Hofplein Rotterdam staat op zaterdag 11 maart en zondag 12 maart 2017 in het Kruispunt met Zo Hoort Het (8+) een voorstelling vol onlogische dansmoves, alle soorten emoties, knallende en stille muziek en geïmproviseerd theaterspel. En op zaterdag 29 april 2017 komt het grappige clowntje Bumba (1+) naar het Kruispunt en hij neemt al zijn vriendjes mee. Zet je clownsneus op en laat van je horen!


Aanstormend en doorgewinterd cabarettalent

Martijn Koning

Martijn Koning (o.a. Cojones, Comedytrain) doet het op zijn manier. Zeg tegen hem rechts, dan gaat hij links. Hilarisch en absurd. Rauw en brutaal. In zijn programma Koning van de lach zit Martijn bovenop de actualiteit en is politiek volkomen incorrect. Satire op het scherpst van de snede. Te zien op donderdag 24 november 2016.
Anne-Marie Jung is een bekend gezicht in de theaters, op tv en op het witte doek. De Excoot is een one-woman show vol absurde typetjes en mooie liedjes. Is het cabaret, comedy, absurd en niet te plaatsen? Ja zeker! Met teksten van o.a. Alex Klaassen. De Excoot is te zien op vrijdag 9 december 2016.

Eva Crutzen

Na haar geslaagde debuut wisten pers en publiek: Eva Crutzen zou wel eens een hele grote kunnen worden. Met haar nieuwe voorstelling maakt ze die belofte waar. Spiritus is een vlotte, geestige show. Een avond vol verrassingen in dialoog en spel. Eva Crutzen is te zien op vrijdag 6 januari 2017.

Erik van Muiswinkel

De Olieworstelaar van Erik van Muiswinkel is gespierd cabaret van een theatrale mannetjesputter. Een grappig, grimmig en uitputtend man tegen man gevecht waarin Erik van Muiswinkel zichzelf tegenkomt, het opgeeft, toch doorzet en het publiek laat winnen. Te zien op zaterdag 14 januari 2017.

Tim Fransen

Tim Fransen (tekstschrijver, filosoof en cabaretier) won op overtuigende wijze het VARA Leids Cabaret Festival 2014 en debuteert met Het failliet van de moderne tijd. Vlijmscherpe humor, te zien op donderdag 9 februari 2017.


Theateradviesdagen

Tijdens de Theateradviesdagen kan men advies op maat krijgen. Neem onder het genot van een kopje koffie/thee het programma door en bestel kaarten. Niet alleen aan de kassa, maar ook in het theatercafé zitten medewerkers klaar. De Theateradviesdagen vinden plaats op do. 12 mei en vr. 13 mei van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. En op za. 14 mei van 10.00 tot 14.00 uur.

Foto: Montage BarendrechtNU, fotografen: Govert de Roos (‘Op een mooie Pinksterdag’ en Erik van Muiswinkel), Roy Beusker (Simone Kleinsma), Patmat (Buurman en Buurman), Juliette Polak en Fleur Koning (Maarten van Rossem), Corne van der Stelt (Martijn Koning), Walter Kallenbach/Speakers Academy (André Kuipers), Studio 100 (Bumba)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »