(S)Cool on Wheels Barendrecht: Kinderen ervaren sporten met een handicap

BARENDRECHT – 15 april is het zo ver: (S)Cool on Wheels Barendrecht. Na eerdere geslaagde edities in Albrandswaard en Ridderkerk komt Fonds Gehandicapten Sport nu ook naar Barendrecht. In samenwerking met de Buurtsportcoach en de Rabobank organiseren zij (S)Cool on Wheels. (S)Cool on Wheels is een sportdag (ochtend of middag) voor het basisonderwijs waarin de kinderen ervaren hoe het is om te sporten met een beperking. De kinderen gaan oa rolstoelbasketballen, zitvolleybal spelen en nog veel meer leerzame maar vooral leuke activiteiten. Deze dag zal plaatsvinden in sporthal Lagewei. Kom gerust een kijkje nemen.

De wethouder onderwijs zal een potje mee komen basketballen, de Buurtsportcoach zal aanwezig zijn om tips te geven over sporten met een beperking. Barendrecht Sport zal na deze sportdag in contact treden met verenigingen om te kijken of zij al klaar zijn om sporters met een beperking te laten sporten binnen hun vereniging.

Er is nog plek voor 3 scholen(groep 7 en/of 8) dan zit deze leerzame en sportieve dag helemaal vol. Heb je als school interesse mail dan naar b.franken [@] kijkopwelzijn.nl. De klas kan kiezen uit een ochtend of een middag programma op vrijdag 15 april in sporthal Lagewei.

Sport en bewegen

Bent u geïnspireerd en wil u iets organiseren of mist u een specifiek aanbod gericht op sport en bewegen in Barendrecht? Neemt u dan vooral contact met ons op via: buurtsportcoach [@] kijkopwelzijn.nl of kijk op de website: buurtsportcoachbarendrecht.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »