Duurzaamheidskring Barendrecht

BARENDRECHT – Op donderdag 31 maart organiseert de Duurzaamheidskring Barendrecht de bijeenkomst ‘Verduurzamen door Verbinden’.  Deze bijeenkomst waarin verbindende initiatieven centraal staan vindt plaats vanaf 17.00 uur in het gemeentehuis van Barendrecht en is gratis toegankelijk.

De Duurzaamheidskring Barendrecht werd in 2011 opgericht en vormt een netwerk van Barendrechtse bedrijven, gemeentelijke instanties en burgers. Samen zetten zij zich in voor een sociaal en economisch duurzame leefomgeving. De stichting doet dit onder meer door het organiseren van bijeenkomsten, waar duurzaamheidsthema’s centraal staan.

Bijeenkomst

Donderdag 31 maart is zo’n bijeenkomst. In deze bijeenkomst worden twee initiatieven in de schijnwerpers gezet. Eerst vertelt Krijn Ratsma over de Energieke Regio Barendrecht. In de Energieke Regio gaan bedrijven samen de uitdaging aan om hun bedrijfsvoering energiezuiniger en duurzamer te maken. Deelnemende bedrijven krijgen onafhankelijk advies over kosteneffectieve maatregelen.

Het tweede deel van de bijeenkomst staat in het teken van de Groene Duimen. De Groene Duimen zijn een prijs voor lokale initiatieven voor een groener Barendrecht. Immers: in een groenere omgeving kunnen buren elkaar ontmoeten en voelen mensen zich prettig. Tot 18 maart konden initiatieven worden genomineerd. Op 31 maart worden de prijzen uitgereikt.

Aanmelden

De gratis bijeenkomst ‘Verduurzamen door Verbinden’ vindt op donderdag 31 maart plaats in het gemeentehuis van Barendrecht. De inloop is vanaf 17:00, wethouder Ingeborg Monhemius verricht om 17:45 de officiële aftrap. Het programma duurt tot 19:15, waarna er gelegenheid is om onder het genot van een drankje na te praten.

Wilt u aanwezig zijn? Graag ontvangt de organisatie uw aanmelding voor 29 maart via duurzaamheidskring [@] barendrecht.nl “Wij hopen u te mogen begroeten op deze inspirerende bijeenkomst!Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »