CultuurLocaal, De Baerne, Barendrecht

BARENDRECHT – Op zaterdag 12 maart organiseert CultuurLocaal een open dag in de Baerne met o.a. kleuterprogramma’s, orkesten en kennismaken met vele instrumenten. Tevens zal de opening van de boekenweek plaatsvinden met de bouw van een echte boekenbrug.

Binnenwandelen in de Baerne kan op zaterdag 12 maart tussen 10.00 en 16.00 uur. Inmiddels zijn 450 cursisten ingeschreven en werken er zo’n 25 docenten samen bij CultuurLocaal, een mooi moment dus om iets te laten horen!

Kennismaken

Op speelse manier zullen kinderen en hun ouders kennis maken met de grote variatie aan muziekcursussen die CultuurLocaal verzorgt. Docenten en leerlingen tonen de grote vernieuwing door CultuurLocaal van het vroegere ToBe in Barendrecht.

De opening van de boekenweek wordt geïntegreerd met een gewaagd experiment: de boekenbrug. Kunnen de kinderen die echt bouwen..?

Programma

  • De dag begint met Op Een Klein Stationnetje, een concert voor kinderen 0-4 jaar, uitgevoerd door docenten en verteld door Annemarie Rijkée. Een bijzondere en speelse ervaring in de BaerneZaal!
  • Ondertussen bouwen kinderen onder leiding van Klaas Brantjes een brug van oude boeken over het vijvertje van de Baernepatio. Kinderen tussen 8 en 12 jaar kunnen langskomen en meebouwen aan deze Boekenbrug.
  • Om 12.30 u. is er een kort lunchconcert door docenten met muziek van Bach, waaronder het spectaculaire concert voor 4 piano’s.
  • Daarna zijn er presentaties door leerlingen en de afdeling lichte muziek houdt een openbare repetitie voor hun thema-avond in april: Woodstock!
  • Vanaf 14.00 u. is er een openbare repetitie en uitvoering van Menuet in G ‘Efteling’ door het Groot Meespeelorkest o.l.v. Wim Soeters.

Tijdens de presentatiedag zijn van 11.00 tot 15.00 u. docenten aanwezig om het publiek te informeren en instrumenten te laten uitproberen. Ook zijn er workshops en professionele optredens door het professionele muziekteam. Naast  muzieklessen kunnen kinderen tussen 8 en 12 jaar zich nu ook opgeven voor een cursus Theatersport  op de woensdagmiddag door de nieuwe docente Tessa Vugts.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »