Lichtjesoptocht en kerstvolkszang, Winterfeest Barendrecht 2014

BARENDRECHT – De zevende editie van het WinterFeest vindt vanmiddag (Zaterdag 12 december 2015) plaats in de Oude Dorpskern en op de Middenbaan in Barendrecht. Er zijn activiteiten vanaf 12.00 uur vanmiddag (Zaterdag 12 december 2015) tot 21.00 uur vanavond. Om een gezellige kerstsfeer te creëren staat er sinds gisteravond (Vrijdag 11 december 2015) een 6 meter hoge kerstboom op het Doormanplein.

Bekijk hier het WinterFeest 2015 programma in een overzichtelijk tijdschema met de locaties en activiteiten.

Opening

Om 12.00 uur verricht wethouder Leon van Noort de opening van het WinterFeest. Hij doet dit op het Bakkerij Pot Podium, het hoofdpodium op het Doormanplein. Aansluitend zal door het Coöperatiefonds Rabobank geschonken WinterMarkt verlichting, feestelijk in gebruik genomen worden.

WinterMarkt

Van 12.00 tot 19.00 uur vindt in de Dorpsstraat, in D’Ouwe School en op de Middenbaan de sfeervolle WinterMarkt plaats. Er zijn kramen met onder meer winterartikelen, sieraden en horeca. In D’Ouwe School houdt de Historische Vereniging Barendrecht een kerstmarkt. Hier zijn kramen te vinden met typische kerstartikelen, waaronder beschilderde kerstballen.

Nieuw dit jaar is de smoker van BBQ Experience, waarbij gerechten zowel gegrild als gerookt worden.

Kunstenaar Anton Klijnsmit maakt een ijssculptuur. Tijdens een vorig WinterFeest was zijn verlichte kunstwerk aan het slot van het feest heel bijzonder om te zien.

Doormanplein

Op het Bakkerij Pot Podium op het Doormanplein zijn vanaf 12.00 uur doorlopend optredens. Er zijn optredens van de jeugd en een zanggroep van Harmonievereniging Barendrecht (12.05 uur), popkoor Xing-Rotterdam (13.10 uur), popkoor A Lot Of (14.55 uur), X-mas Band (15.45 uur), No Kids Biz (16.35 uur), Gospel Boulevard (17.30 uur; voorproefje van het slotconcert in de Dorpskerk) en showband Jong Holland (18.05 uur).

In de pauze tussen de ‘grote’ optredens door zijn er optredens van Anne-Marie Boekelman (12.50 en 13.40 uur), Duo Music (14.35 en 15.25 uur) en Van Bezemwijk (16.20 en 17.10 uur).

Middenbaan

Op de Middenbaan vinden verschillende optredens plaats. Zo zijn hier popkoor A Lot Of (12.30 uur), het Meezingkoor (14.00 uur), J2Sing en Xing.

Kinderactiviteiten

Er zijn ook dit jaar veel kinderactiviteiten op het WinterFeest. Om deel te kunnen nemen aan de activiteiten is er een knipkaart nodig. Een 10-knippenkaart koop je voor 5 euro bij de organisatiekraam op het Doormanplein of  in de Ontmoeting (naast de Dorpskerk). Van 12.00 tot 17.00 uur zijn er voor kinderen verschillende leuke activiteiten te doen. Op het kerkplein kunnen ze op een vuurtje stokbroodjes bakken, in de zweefmolen, in een kersttreintje rijden, een bezoek brengen aan de kerststal of op de foto met de kerstman.

In de Ontmoeting zijn er ook dit jaar voor kinderen leuke originele creatieve activiteiten.  Zo kunnen kinderen kiezen voor boerenkool met worst of hutspot.  Een kaars mag met kerst niet ontbreken. Ook maken ze weer een Kerkepad van geverfde potjes met lichtjes erin. De sneeuwman, Rudolf en zelfs frozen ontbreken niet. Voor de kleintjes is er tekenen, een rups maken. Of popcakes versieren voor de lekkere trek.

Beiaardier

Lydia Zwart, Nederlands jongste vrouwelijke beiaardier, laat jong en oud in 45 minuten kennismaken met één van Nederlands meest bijzondere muziekinstrumenten: de beiaard. Geniet tijdens deze gratis presentatie van vrolijke verhalen, duik mee in de bijzondere geschiedenis van  klokken en klepels en laat je stem horen tijdens de humoristische ‘klokkensymphonie’.

Lydia laat op een echte ‘kamerbeiaard’ zien en horen hoe het instrument bespeeld wordt; met vuisten én voeten. Na afloop mag iedereen de kamerbeiaard zelf even uitproberen.  De presentaties vinden plaats in de Dorpskerk en beginnen om 13.00 en 16.00 uur.

Carols

De afdeling klassieke zang van ToBe cultuurcentrum organiseert voor de veertiende keer een Carolsdag tijdens het WinterFeest. Ook dit jaar zal een hartverwarmend concert met Christmas Carols in de historische Dorpskerk weerklinken. Kom luisteren om 14.00 (openbare repetitie) en 15.00 uur (uitvoering).

Lichtjesoptocht

Samen met de Kerstman en Jong Holland kunnen kinderen en hun ouders deelnemen aan de lichtjesoptocht. Deze start om 18.30 uur op het Doormanplein. Loop mee door de omgeving van het centrum met een (elektrisch verlichte) lampion. Na afloop van de lichtjesoptocht kan je gelijk aanschuiven voor de volkskerstzang.

Volkskerstzang

Een gelegenheidsorkest van Harmonievereniging Barendrecht (onder leiding van Jan van der Meer) en een gelegenheidskoor bestaande uit leden van het Meezingkoor van de vereniging de Volkskerstzang zullen de Volkskerstzang op het Doormanplein verzorgen. Iedereen die mee wil zingen of luisteren is welkom. Aanvang 19.00 uur op het Doormanplein. De opening wordt verricht door burgemeester Jan van Belzen.

Slotoptreden in Dorpskerk

Het WinterFeest wordt afgesloten met een sfeervol concert in de Dorpskerk. Vanaf 20.00 uur treedt hier Gospel Boulevard (Small) op. De groep staat onder leiding van André Bijleveld. Het belooft een feestelijke, energieke live show te worden. Gospel Boulevard bestaat uit een verzameling toptalent van Nederlandse bodem met een boodschap die tijdloos inspireert.

Bijzonder slagwerk viert KerstFeest in de Dorpskerk

Op vrijdagavond 11 december zal de slagwerkavond van Bijzonder Slagwerk niet in het ‘t Trefpunt gehouden worden maar in de Dorpskerk aan de Dorpsstraat in Barendrecht en zal een andere invulling krijgen doordat met elkaar kerstfeest wordt gevierd. Deze kerstviering begint om 19.30 uur.

Niet alleen de vaste deelnemers zijn die avond van harte welkom maar alle mensen met een verstandelijke beperking met hun begeleiders worden bij deze hiervoor uitgenodigd.

In de Dorpskerk staat een prachtige kerstboom en het DagOrkest van Harmonievereniging Barendrecht zal de kerstliedjes begeleiden, ondersteund met zang door de leerlingen van het Calvijn college.

Sinds 2013 maakt het Bijzonder KerstFeest deel uit van het WinterFeest. Om organisatorische redenen wordt het Bijzonder KerstFeest echter al op vrijdagavond gehouden. De organisatie hoopt dat er veel belangstellenden zijn. De toegang is gratis, aan het eind is er een deurcollecte die ten goede komt aan de doelgroep.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »