Politieauto

BARENDRECHT – [Update] De politie heeft vannacht (Zondag 12 juli 2015) een verdachte kunnen aanhouden nadat er voor de vierde keer in een half uur tijd een inbraakmelding in Barendrecht werd gemaakt. De drie andere inbraakpogingen werden gedaan aan de Schaatsbaan, Oude Haven en Standerdmolen.

De politie is inmiddels een buurtonderzoek gestart naar aanleiding van deze inbraakpogingen.

Update

Politie Barendrecht laat inmiddels weten dat de 19-jarige Rotterdammer die vannacht (Zondag 12 juli 2015) is aangehouden afgelopen dinsdag op vrije voeten kwam. De notoire inbreker zit inmiddels weer vast nadat hij rond half zes vanochtend (Zondag 12 juli 2015) werd aangehouden.

De man had geprobeerd in te breken in een woning aan de Mahlerstraat. Hij is omhoog geklommen naar een balkon op de tweede verdieping, hier stond een deur op een kiertje open. Een bewoner die uit zijn slaap werd gewekt van het geluid ging op onderzoek uit. De bewoner stond vervolgens oog in oog met de inbreker die op het balkon stond. De man trok een mes; de bewoner pakte een stuk hout om de inbreker weg te jagen. De man sloeg op de vlucht, maar kort hierop heeft de politie de man kunnen aanhouden. De man wordt ook verdacht van het proberen in te breken bij drie andere woningen in dezelfde nacht en een inbraak in Rhoon.

Bij een inbraakpoging eerder die nacht door dezelfde verdachte werden de bewoners wakker en hebben ze de inbreker kunnen afschrikken door te gaan schreeuwen.

Burgemeester

Burgemeester van Belzen zegt zeer verheugd te zijn dat dankzij oplettende burgers de inbreker op heterdaad is aangehouden: “Ik vind het een goede zaak dat onze burgers alert zijn op inbraak en dat zij meteen contact zoeken met de politie als er een inbreker gesignaleerd wordt. Door de daadkracht van onze burgers kon deze inbreker opgepakt en ingerekend worden.

De gemeente zal zich de komende periode blijven inzitten om burgers alert te maken op inbraak. De afgelopen weken is er al intensief campagne gevoerd om bewoners bewust te maken voor inbraak in de vakantieperiode. Dit is onder andere gedaan door informatie te vertrekken via flyers in wijken waar veel inbraak(pogingen) plaatsvonden.

Inbraak

De afgelopen dagen en weken werd er al vaker ingebroken en ingeslopen in Barendrecht:

« | »