Alwéér schaap in de sloot aan de Middeldijk in Barendrecht

De brandweer is vanmiddag (Zondag 24 maart 2013) weer uitgerukt voor een schaap in de sloot aan de Middeldijk. Het betreft inmiddels het vierde schaap in korte tijd dat in de sloot beland. Twee keer daarvan heeft het schaap het koude water niet overleefd. Deze keer is het schaap gelukkig wel op tijd op de kant getrokken. De melding is gemaakt door een aantal hardlopers die over de Middeldijk liepen.

De brandweer was opgeroepen voor de melding, maar een ambulance zag de melding ook en was sneller ter plaatse. Samen met omstanders hebben ze het schaap direct op de kant getrokken. Dit ging makkelijker gezegd dat gedaan, want het schaap is onder een bruggetje op de kant getrokken, maar moest toen nog naar de andere kant van het water. Met een bootje dat bij een huis lag hebben meerdere mensen geholpen om het schaap, via het bootje, aan de andere kant te krijgen.

Toen het schaap op het droge lag kwam de brandweer aan, maar deze was niet meer nodig. De eigenaar is even later ter plaatse om het schaap mee te nemen in zijn auto.
Video: BarendrechtNU, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »