Brandweerauto

De brandweer van Barendrecht en Rotterdam zijn vannacht (Zondag 24 maart 2013) om tien minuten over twee met spoed opgeroepen voor een gebouwbrand aan de Hudighaven. Een snel voertuig (SIV), twee tankautospuiten en een ladderwagen zijn naar het incident gegaan. Naast de brandweervoertuigen is ook een ambulance met spoed opgeroepen.

Ter plaatse bleek het daadwerkelijk te gaan om een woningbrand en zag de brandweer zich genoodzaakt naastgelegen woningen te ontruimen. Deze mensen werden opgevangen in een RET bus die ook ter plaatse is gekomen. De brand is hierbij opgeschaald naar ‘middelbrand’, dit houdt onder andere in dat de officier van dienst ter plaatse komt om de hulpverlening te co√∂rdineren. Om 2:55 heeft de brandweer het sein brandmeester gegeven. De aanwezige ambulance was niet nodig, er zijn geen gewonden gevallen bij de brand.

De brandweer heeft niet bekend gemaakt waar de brand heeft gewoed in de woning. Na de brand is Stedin ingeschakeld om het gas en elektriciteitsnet te controleren in verband met de veiligheid. Stichting Salvage is ook gekomen om de bewoners te helpen bij het afhandelen van de schade die ontstaan is bij de brand. De woning zal worden afgedicht en in de loop van de dag zal er onderzoek worden gedaan naar de oorzaak van de brand.

Heeft u foto’s van de brand of bent u er zelf betrokken bij geweest en weet u meer? We horen graag van u.

Bron: Twitter Brandweer Barendrecht (@TS45_1)

« | »