Schaap in ijskoud water aan de Middeldijk in Barendrecht

Vanochtend om half negen is de brandweer zonder spoed naar de Middeldijk opgeroepen voor een hulpverlening dieren. Ter plaatse bleek het te gaan om één schaap die in de, grotendeels dichtgevroren, sloot lag. De brandweer heeft het schaap eruit gehaald en een ‘dekentje’ gegeven.

Update 9:18

De brandweer van Barendrecht heeft via Twitter laten weten dat het schaap het niet heeft overleefd.

Update 15:50

Vanmiddag om 15:05 is er opnieuw een melding binnen gekomen voor de brandweer voor een hulpverlening dieren. Er was, op dezelfde plek als vanochtend, weer een schaap te water geraakt aan de Middeldijk. De brandweer is zonder spoed ter plaatse gekomen en heeft, samen met medewerkers van de gemeente Barendrecht, het schaap weer op ‘t droge gezet. In tegenstelling tot het schaap van vanochtend (Woensdag 13 maart 2013) kon dit schaap wel weer verder lopen (zie laatste foto hieronder).

Update 16-03-2013 18:30

De brandweer is even na zes uur opnieuw uitgerukt naar de Middeldijk. Ook nu weer was er een schaap in de sloot terecht gekomen. De brandweer heeft het schaap uit de sloot gehaald, maar net als bij het eerste schaap heeft deze het niet overleefd. Inmiddels zijn er in vier dagen tijd drie schapen in de sloot gevallen en hebben twee daarvan het niet overleefd.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »