Politieauto

BARENDRECHT – Vorige week is er in Barendrecht zes keer ingebroken. Vier inbraken werden gepleegd in de nacht van zondag 10 op maandag 11 mei. Deze vonden plaats in de wijk Nieuweland aan de Operastraat, Ouvertureweg, Mozartstraat en Talmaweg.

De politie onderzoekt of er een verband is tussen deze inbraken. In alle woningen zijn diverse waardevolle goederen weggenomen zoals tablets, telefoons, fotocamera’s, geld en bankpassen.

Zie ook: Inbraak via het dak bij Thermen aan de Achterzeedijk

Openstaande deuren

De daders zijn de woningen binnen gekomen door openstaande bovenlichtjes en niet op slot zittende achterdeuren of door ‘gaatjes te boren’. Hierbij boren de inbrekers een klein gaatje boven het slot om daarna met een ijzerdraadje een nog in het slot zittende sleutel om te draaien of een deur van de knip te halen. Door deuren ’s nachts op slot te draaien en de sleutel uit de deur te halen, kunt u de kans op een inbraak verkleinen. De meeste inbrekers gaan voor een snelle buit. Hoe langer ze bezig zijn uw woning binnen te komen, hoe groter de kans dat ze het opgeven.

Verdachte situaties melden

De politie vraagt u om verdachte situaties te melden. Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. Wanneer u dan 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus ook wanneer u een verdachte situatie signaleert waarbij de politie een misdrijf kan voorkómen.

« | »