Aanhoudingen verdachten woninginbraak langs A15 en Dierensteinweg na zoektocht met politieheli

BARENDRECHT – [Foto’s + Update + Update 2] De politie heeft vanmiddag (Dinsdag 19 mei 2015) meerdere personen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij woninginbraak. Hiervoor werden agenten met politieauto’s, te voet, op de fiets en in de helikopter ingezet.

Rond kwart voor vier merkten veel inwoners van Barendrecht en Ridderkerk de politieheli op. Deze vloog ter hoogte van de oprit A15 bij de Dierensteinweg en bedrijventerrein Reijerwaard. “Al twee inbrekers vanuit dinteloord gevangen in Barendrecht“, aldus een agent op Twitter. Op de Dierensteinweg stonden zeker 8 tot 10 politieauto’s, waaronder twee met een politiehond.

Aanhoudingen

Het lijkt erop dat de politie aanhoudingen heeft verricht langs de A15, achter het Shell tankstation aan de Dierensteinweg. Hier stonden meerdere politievoertuigen en bikers van de politie. Vanwege de zoektocht door de politie is er op de snelweg in beide richtingen een snelheidsbeperking ingesteld.

Update: Achtervolging

Na een inbraak in Dinteloord (Brabant) gingen drie inbrekers er met een auto vandoor. Deze trok de politie na en het voertuig bleek op naam te staan van iemand die in Rotterdam woont. Agenten hebben vervolgens bij de Heinenoordtunnel staan posten om te kijken of de auto voorbij kwam. Dit gebeurde en de achtervolging werd ingezet. Na een achtervolging door Barendrecht ging het drietal er te voet vandoor. De gestolen goederen zijn vervolgens aangetroffen bij de aangehouden verdachten.

Nadat twee van de drie inbrekers waren aangehouden bleef de politie nog langere tijd op strategische plekken posten. Dit heeft geresulteerd in een derde aanhouding nadat de man uit de bosjes tevoorschijn kwam.

Foto/bron: Politie Barendrecht

Update: 3 Chilenen aangehouden

Wat er vooraf ging aan de achtervolging en zoektocht in Barendrecht:

Gisterenmiddag zijn drie inbrekers overlopen tijdens hun werkzaamheden in een woning aan de Zwingelstraat In Dinteloord (Brabant). Na een lange zoektocht zijn de mannen uiteindelijk aangehouden in een bosgebied in Barendrecht.

Goede signalementen

Een oplettende voorbijganger ziet de drie mannen omstreeks 15.20 uur in de Zwingelstraat lopen en vervolgens wegrijden in een auto. Omdat hun gedrag hem opvalt blijft hij staan kijken en neemt de signalementen en het kentekenplaatnummer op. Als hij vervolgens het slachtoffer tegenkomt en hoort dat er bij hem is ingebroken belt de getuige de politie.

In de val gelokt

Door agenten wordt zonder resultaat een zoekslag gemaakt in de omgeving. Enige tijd later komt er een melding binnen dat het gezochte voertuig in de buurt van Rotterdam (langs het spoor bij de A15 in Barendrecht) leeg is aangetroffen. Twee verdachten zijn inmiddels door Rotterdamse agenten in het bosgebied rondom Barendrecht aangehouden.

Nadat het gebied omsingeld en afgezet is wordt de derde verdachte met een list uit zijn tent gelokt. Door opvallende agenten te vervangen door onopvallende agenten van het districtelijke interventieteam Markiezaten denkt de derde verdachte dat hij veilig tevoorschijn kan komen. Ook hij is vervolgens omstreeks 19.00 uur aangehouden. De verdachten van respectievelijk 21, 23 en 34 jaar zijn afkomstig uit Chili zijn voor verhoor en onderzoek meegenomen naar het bureau in Breda. Zij zitten nog vast.

Zo eindigt een middag voor drie inbrekers die ongestraft hun slag dachten te slaan in Dinteloord. Ze werden door ons…

Posted by Politie Hoeksche Waard on dinsdag 19 mei 2015

« | »