Auto met meisje achter het stuur rijdt woning binnen aan De Ruijterstraat in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Politie en brandweer zijn vanmiddag (Vrijdag 8 mei 2015) om 12 uur met spoed uitgerukt naar De Ruijterstraat. Hier is een auto tegen de gevel van een woning gereden. Volgens omwonenden zat een meisje van 10 jaar achter het stuur toen de auto via de voortuin het huis binnen reed. De auto kwam met zijn voorkant in de woonkamer te staan.

Meisje

Buren hoorden  rond het middaguur een harde knal en hebben het meisje, die wonder boven wonder niet gewond is geraakt, uit de auto gehaald. Op het moment van het ongeluk waren de bewoners van de betreffende woning niet aanwezig. De auto kwam van een oprijlaan gereden aan de overkant van de woning. Het ongeluk gebeurde tijdens het uitladen van boodschappen door de moeder. Het meisje klom achter het stuur en draaide de sleutel om, dat terwijl de auto in zijn eerste versnelling stond zonder handrem erop.

Puin ruimen

Het meisje van 10 keek zelf toe hoe de auto uit de woning werd gehaald. Ze is niet gewond geraakt en inmiddels van de schrik bekomen. Nadat de brandweer had vastgesteld dat er geen sprake was van instortingsgevaar, zijn werklui aan de slag gegaan om het puin te ruimen: waaronder van de gevel, glas en de verwarming en leidingen.
Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »