Tweede hennepkwekerij ontdekt aan de Catharinapolder: twee aanhoudingen

BARENDRECHT – [Update] Het hennepteam van de politie heeft vanmiddag (Dinsdag 27 januari 2015) opnieuw een hennepkwekerij ontdekt aan de Catharinapolder in Barendrecht.

Vorige week maandag werd in dezelfde straat ook al een hennepkwekerij ontdekt in een woning.

Aanhoudingen

De politie heeft vandaag (Dinsdag 27 januari 2015) twee personen aangehouden die worden verdacht betrokken te zijn bij de ontdekte kwekerij. Wijkagent Werner van Beers laat via Twitter weten dat de hennep reeds was geoogst (zie foto).

Update: Voertuigen in beslag genomen

De politie heeft op zondag 21 juni 2015 bekend gemaakt dat er twee voertuigen in beslag zijn genomen vanwege de opgerolde hennepkwekerij. De verdachte moet €36.506,93 terug betalen aan de overheid. Politie Barendrecht: “Deze voertuigen zullen vervolgens in een openbare veiling verkocht worden om zo de schuld te voldoen. Tevens kan het OM er voor kiezen om op het salaris of uitkering beslag te leggen totdat de schuld is voldaan.” De twee voertuigen hebben een waarde van €11.000, maar de daadwerkelijke opbrengst is afhankelijk van de veiling.

Bij de hennepkwekerij uit dit artikel werden twee aanhoudingen verricht. De voertuigen kunnen echter ook in beslag zijn genomen bij de eigenaar van een hennepkwekerij aan de Catharinapolder die een week eerder werd ontdekt.

Archief: Hennepkwekerijen in Barendrecht

« | »