Traumahelikopter land in Barendrecht voor inzet Platehaven (Carnisselande)

Vanochtend om kwart over elf is de traumahelikopter, ook wel lifeliner, opgeroepen naar de Platehaven in Carnisselande (Barendrecht). De helikopter, die binnen enkele minuten ter plaatse was, is ingeroepen om hulp te verlenen bij een reanimatie aan de Platehaven. Het is onbekend of de reanimatie geslaagd is of niet, maar het lijkt erop dat de betreffende persoon met de ambulance naar het ziekenhuis is vervoerd.

De helikopter trok zoals altijd flink wat bekijks. Bewoners van de flat boven de Carnisseveste hebben de helikopter vrijwel niet kunnen missen omdat deze tijdens de landing vlak over het dak vloog om vervolgens op het plein bij Havenhoofd/Platehaven te landen.

De helikopter was om 11:15 gealarmeerd en was binnen 10 minuten ter plaatse, een half uur later (11:55) is hij weer vertrokken richting zijn thuisbasis op Rotterdam The Hague Airport.

Update 17:15

De traumahelikopter is vandaag (Vrijdag 25 januari 2013) nog een tweede keer in Barendrecht geland, zie daarvoor het volgende artikel: Hulpdiensten rukken groots uit naar de Banjohof
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »