A29 Barendrecht

Sinds vanmiddag (Dinsdag 22 januari 2013) staat de snelweg A29 rond Barendrecht helemaal vast. Door een ongeluk in de Heinenoordtunnel werden alle rijstroken afgesloten waardoor het verkeer compleet stil kwam te staan.

Kort na het ongeluk bleek er ook nog een te hoge vrachtwagen voor de Heinenoordtunnel te staan. Deze blokkeerde ook de doorgang voor de automobilisten en heeft flinke schade aangericht. De politie is met meerdere auto’s ter plaatse gekomen om alle problemen op te lossen. Onder meer een matrixbord en kabels zijn kapot getrokken door de vrachtwagen.

Momenteel (17:50) staat er nog steeds 5 kilometer file op de A29 in de richting van Barendrecht naar Oud-Beijerland. Ook de toegangswegen naar de snelweg (Kilweg/Carnisserbaan) staan compleet vast. Ook op de A16, welke als alternatief werd geboden voor de A29, staat momenteel een file.

Update 18:45

Het verkeer op de A29 zal tot in ieder geval 21:00 uur vanavond (Dinsdag 22 januari 2013) gestremd blijven. Door deze stremming loopt Barendrecht (en Carnisselande) volledig vast doordat automobilisten sluiproutes willen nemen. De herstelwerkzaamheden voor de schade die de te hoge vrachtwagen heeft aangericht gaan nog zeker tot 9 uur vanavond (Dinsdag 22 januari 2013) duren. Twee van de drie rijstroken op de A29 zijn momenteel afgesloten. De Kiltunnel is tolvrij gemaakt zodat het verkeer die kan gebruiken om de A29 te mijden.

Update 19:10

Ondanks eerdere berichtgeving over een stremming tot 9 uur vanavond (Dinsdag 22 januari 2013) is de A29 alweer vrijgegeven. Alle drie de rijstroken zijn vrij voor verkeer, zo laat Rijkswaterstaat weten. De Kiltunnel is hierdoor vanaf dit moment niet meer tolvrij.

« | »