Autodief veroorzaakt aanrijding op kruising Middeldijk/Barendrechtseweg (Barendrecht)

BARENDRECHT – [Foto’s + Update] De politie heeft vanavond (Dinsdag 28 oktober 2014) even na zeven uur een autodief kunnen aanhouden die een ongeluk veroorzaakte met een ander voertuig. De man had de auto even voor het ongeval gestolen aan de Voordijk (vermoedelijk thv de A29 in de buurt van de steile fietsbrug).

Een getuige van de diefstal verklaarde aan BarendrechtNU dat de motor van de auto nog draaide terwijl de eigenaar bij zijn woning stond. De dief heeft vervolgens zijn fiets neergezet en is er (samen met zijn hond!) in de auto vandoor gegaan. Toen de auto wegreed merkte de eigenaar dit en maakte melding van de diefstal.

Zoektocht leidt naar ongeval

De politie is de auto direct gaan zoeken in Barendrecht en ze kwamen hierbij vrijwel direct het ongeluk op de kruising Middeldijk / 3e Barendrechtseweg tegen. Hier bleek al snel dat één van de betrokken auto’s het gestolen voertuig was. De inzittende van de auto wordt verdacht van de diefstal en is geboeid afgevoerd naar bureau Zuidplein. De autodief had ook de hond bij zich in de auto, deze is opgehaald door de dierenambulance.

Vader en kinderen met de schrik vrij

De gestolen auto kwam op de kruising in botsing met een andere auto. Hier zat een vader met zijn twee kinderen in. Na controle door het ambulancepersoneel bleken zij ondanks de harde klap niet ernstig gewond te zijn geraakt. Een wonder als je de schade aan de auto’s en het verkeerslicht bekijkt. Omwonenden vertelden aan BarendrechtNU dat het een enorme klap was.

Kruising afgesloten

De kruising is tussen zeven en kwart voor negen vanavond (Dinsdag 28 oktober 2014) afgesloten geweest voor al het autoverkeer. Tegen negen uur waren beide voertuigen afgevoerd en het wegdek schoongemaakt. De gestolen auto is door de politie meegenomen voor onderzoek. Het verkeerslicht zal moeten worden vervangen, deze is uit de grond gereden.

Update 29 okt, 17:45

De aangehouden man betrof een 35-jarige Rotterdammer. Achter de auto die hij had gestolen aan de Voordijk hing ook een aanhanger, deze is later aangetroffen aan de Schubertdreef.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »