Roofvogel verstrikt in hoge boom aan de Stationsweg in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] De brandweer heeft vanavond (Zaterdag 14 juni 2014) geholpen bij het uit de boom halen van een woestijnbuizerd. Om tien over zeven werden de vrijwilligers van de brandweer van Barendrecht en een ladderauto uit Rotterdam met gepaste spoed opgeroepen.

Touwtje losgeschoten

Aan de Stationsweg op de spooroverkapping was een man met de roofvogel in de weer. De vogel heeft hierbij altijd een touwtje aan zijn pootje om te zorgen dat hij terug kan worden getrokken als hij (te ver) wegvliegt. Het draadje schoot deze keer los waardoor de vogel weg kon vliegen. De vogel is vervolgens de boom in gevlogen. Hier kwam de vogel vast te zitten tussen de takken doordat het touwtje nog aan zijn pootje zat.

Ladderauto

De man is samen met een brandweerman in het bakje van de ladderauto omhoog gegaan. Hij heeft de vogel hierbij uit de boom kunnen halen, maar kreeg nog wel de scherpe snavel in zijn eigen gezicht met een klein schaafwondje tot gevolg. De woestijnbuizerd zit inmiddels weer rustig in zijn hok.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »