Zwaarbewapende agenten bij woning na inval aan de Hooimeijerlaan, auto's in beslag genomen

BARENDRECHT – [Update] De politie heeft vandaag (Maandag 2 september 2024) een groot onderzoek verricht in een woning aan de Hooimeijerlaan in Barendrecht. Rond het middaguur hoorde een omwonende een alarm, het bleek te gaan om het alarm van een woning waar de politie binnen was gevallen. In de uren daarna kwamen diverse politiediensten langs en werden spullen meegenomen. Twee personenauto’s die bij de bewoners horen zijn doorzocht en uiteindelijk meegenomen door de politie.

Agenten zijn vervolgens nog de hele middag bij de woning bezig geweest. Tegen het eind van de middag is de politie met een (speur)hond door de woning gegaan, kort daarna verscheen een zwaar bewapende politie eenheid met een grote vrachtwagen; ogenschijnlijk een gepantserde (voormalig) waardetransport. Deze wagen en woning werden bewaakt door agenten met zware wapens. Wat er precies vanuit de woning naar de zwaar beveiligde vrachtwagen is gebracht blijft onduidelijk. Na een korte stop werd het verkeer op de rotonde van de 3e Barendrechtseweg volledig stilgezet en vertrok de vrachtwagen weer.

Een woordvoerder van de politie wilde vanmiddag (Maandag 2 september 2024) nog niets vertellen over de aanleiding van de inval, of er aanhoudingen zijn verricht en wat de verdenkingen zijn. De hoofdbewoner werkt volgens buurtbewoners in de Rotterdamse haven, maar of de inval hiermee te maken heeft wilde de politiewoordvoerder vanmiddag (Maandag 2 september 2024) ook nog niet vertellen omdat het een “lopend onderzoek” betreft. Dezelfde (politie)waardetransport wagen en bewapende agenten werden vanmiddag (Maandag 2 september 2024) bij diverse doorzoekingen/(drugs/hennep gerelateerde) invallen in Zwijndrecht ingezet (via).

Helemaal aan het eind van de middag kwam er nog een speciaal busje ter plaatse bij de woning. In dit busje zijn een aantal grote dozen met (illegaal) vuurwerk afgevoerd.

Update: XTC pillen

De politie heeft vandaag (Maandag 2 september 2024) 9 verdachten aangehouden in een groot drugsonderzoek. Zij worden verdacht van de handel in en maken van XTC pillen. Er zijn doorzoekingen gedaan op vijftien verschillende locaties in Dordrecht, Zwijndrecht, Barendrecht, Ridderkerk en Hellevoetsluis.

Het rechercheteam startte het onderzoek begin dit jaar. Al snel kwam de verdenking dat de verdachten niet alleen XTC pillen verhandelden maar het ook daadwerkelijk zelf maakten. De verdachten werden aangehouden door leden van het Arrestatieteam en Team Parate Eenheid. De aangehouden mannen en vrouwen komen uit Zwijndrecht, Barendrecht en Dordrecht en zijn tussen de 16 en 63 jaar oud (16, 31, 33, 34, 37, 41, 53, 59 en 63 jaar).

Na de aanhoudingen volgden doorzoekingen in woningen, in een garage-, een opslagbox en een loods in Dordrecht, Zwijndrecht, Barendrecht, Ridderkerk en Hellevoetsluis. “We kregen hierbij hulp van speurhonden. Skaya en Monster zijn specifiek opgeleid om te zoeken naar bijvoorbeeld verdovende middelen en contant geld. Collega’s van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO), Forensische Opsporing, Landelijk Team Specialistische Dienst (LTSD) en Defensie gingen in de panden met geavanceerde apparatuur op zoek naar verborgen ruimtes. In één van de verborgen ruimtes werd een kluis gevonden.  Er zijn negen auto’s in beslag genomen en ook deze worden onderzocht op verborgen ruimtes. Er werd een vuurwapen gevonden, circa 70.000 euro aan cashgeld, een geldtelmachine, een grote hoeveelheid XTC pillen, materiaal om drugs te vervaardigen. Daarnaast zijn er verschillende telefoons en andere gegevensdragers in beslag genomen.” aldus de leider van het onderzoek.

Tijdens de doorzoekingen werd een aantal locaties bewaakt door leden van de Bewakingseenheid. Het politieonderzoek gaat door. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.





« | »