Politieauto

BARENDRECHT – Twee mannen zijn door de rechter veroordeeld voor het inbreken in een woning aan de Van Ravesteyndreef in Barendrecht. Dit gebeurde rond half vijf ‘s ochtends op maandag 17 april. De politie werd ingeschakeld en kon de twee mannen aanhouden nadat er was gepoogd te vluchten via een sloot en één van hen werd getaserd door de politie. Beide mannen hebben in de rechtbank bekend de inbraak te hebben gepleegd.

De rechter heeft beide mannen daarop veroordeeld voor het inbreken in de woning en het stelen van sieraden.

Veroordelingen

De 26-jarige man uit Gouda heeft 210 dagen gevangenisstraf opgelegd gekregen, hij is eerder al veroordeeld voor meerdere soortgelijke strafbare feiten. Van de 210 dagen zijn er 107 voorwaardelijk opgelegd: die hoeft de man niet in de gevangenis door te brengen, tenzij hij binnen 3 jaar opnieuw een strafbaar feit begaat/de aanvullende voorwaarden niet navolgt. De man krijgt meerdere voorwaarden opgelegd waarin hij zich de komende tijd moet houden: meldplicht reclassering, dagbesteding, inspannen om betaald werk te vinden, inzicht geven in financiën/schulden en (begeleiding bij) schulden aflossen, ‘cannabis gebruik beheersen’ (en de reclassering kan dit d.m.v. urine onderzoek controleren).

De 25-jarige man uit Gouda moet 46 dagen de gevangenis in en krijgt een taakstraf van 60 uur opgelegd. Hij is niet eerder veroordeeld. De totale opgelegde gevangenisstraf is 90 dagen, maar omdat er 44 voorwaardelijk zijn opgelegd moet/heeft de man er 44 van in de gevangenis moeten zitten. Deze man heeft een proeftijd van 2 jaar gekregen en moet zich ook bij de reclassering melden.

De mannen moeten samen ook €150 betalen aan de bewoner van de woning waar ze hebben ingebroken. Hoewel de verzekering de schade na de inbraak/diefstal heeft vergoed (en die mogelijk apart op de veroordeelden zal gaan verhalen), was er wel een eigen risico van 150 euro. De mannen zijn beide verantwoordelijk voor het terugbetalen van dit bedrag. Doen ze dit niet, dan moeten ze 3 extra dagen de cel in (en later alsnog betalen).

« | »