Automobilist aangehouden na botsing tegen boom langs Sweelincklaan

BARENDRECHT – [Foto’s] Een automobilist van een personenauto is vanmiddag (Dinsdag 2 mei 2023) even voor zes uur tegen een boom langs de Sweelincklaan gebotst. Het ongeval vond plaats op de rijbaan vanaf de Bachlaan richting de Middeldijk, aan het begin van de S-bocht. Het voertuig kwam na de botsing tegen de boom haaks op het wegdek tot stilstand en is ernstig beschadigd geraakt. Een getuige vertelde dat het voertuig na de klap loskwam van de grond en met een klap, iets verderop, weer op het asfalt terecht kwam.

Passanten en omwonenden ontfermde zich als eerste over de man achter het stuur van de auto. Bij aankomst van de ambulance lag de man op het asfalt naast de auto. Hij was duidelijk in de war en leek zich vooral zorgen te maken over zijn auto. Terwijl de man na enig tegenstribbelen in de ambulance is geplaatst arriveert ook de politie. Passanten hebben in de tussentijd de taak op zich genomen om het verkeer om het ongeval heen te leiden. Na aankomst van nog een politiewagen wordt de Sweelincklaan afgesloten tussen de Bachlaan en de Middeldijk.

Aanhouding

De politie heeft – na de eerste hulp in de ambulance- gepoogd een alcohol blaastest bij de man af te nemen. Dit is standaard protocol na een ongeval, maar in dit geval moesten er meerdere pogingen worden gedaan om een valide blaastest af te nemen.

De politie meldt dat de man uiteindelijk is aangehouden, maar omdat hij letsel had opgelopen is hij overgebracht naar het ziekenhuis. Agenten zijn meegegaan naar het ziekenhuis, de man wordt dan aangehouden nadat zijn toestand dat toelaat.

De Sweelincklaan is rond kwart voor zeven vanavond (Dinsdag 2 mei 2023) weer vrijgegeven voor al het verkeer.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »