Kermis eerder gesloten op laatste avond: Politie en ME paraat na melding van vechtpartijen

BARENDRECHT – De politie ontving vanavond (Donderdag 27 april 2023) een melding van vechtpartijen tussen groepen personen op de kermis in Barendrecht. Een woordvoerder van de politie spreekt van een onrustige avond in Barendrecht. Naar aanleiding van de melding werden politie alsook de ME rond half tien richting de melding gestuurd. Een vertrekkende kermisbezoeker sprak van een vechtpartij “tussen jochies van 16/17 jaar oud“.

Rond half 10 werd door de eigenaar van de kermis besloten om de kermis vroegtijdig te beeindigen, zo laat de politie weten. De ME stond paraat, maar hoefde door de vroegtijdige leegloop niet te worden ingezet. De kermis zou tot 23:00 uur open zijn op de laatste dag. Na vroegtijdige sluiting liep het terrein leeg en werd direct begonnen met de afbouw. De volledige kermis moet vanavond/vannacht worden afgebroken omdat de markt morgen (Vrijdag 28 april 2023) weer op het plein moet staan.

Incident ‘t Vlak

Bij een snackbar aan ‘t Vlak is de politie en ambulance rond hetzelfde tijdstip ook ingezet. Een politiewoordvoerder kon nog niet vertellen wat hier aan de hand was en of het verband hield met de melding van de vechtpartijen. Bij de melding aan ‘t Vlak werden 5 politievoertuigen ingezet en een ambulance kwam met spoed ter plaatse. Bij aankomst van de hulpdiensten was het onrustig in de eetgelegenheid en wilde niet iedereen meewerken. Een gewonde wilde zich in eerste instantie ook niet direct laten controleren op letsel. Een jongeman is in de ambulance aan onbekende verwondingen geholpen, naar verluidt letsel in het gezicht. Hij zou inmiddels per ambulance zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Rond de snackbar hebben een zestal agenten nog voor langere tijd met een groep van zo’n 15-20  jongeren gesproken/gegevens genoteerd. Apart werd er ook met mensen in de snackbar gesproken.

Artikelfoto: Politie en ambulance bij het incident op ‘t Vlak (boven), afbouw van de kermis vroegtijdig begonnen (onder)

« | »