Berovers proberen jongen van scooter te trappen op Riederpad, behulpzame passant met vuurwapen bedreigd

BARENDRECHT – Gisteravond (Zondag 11 december 2022) tussen 20:00 en 20:15 uur heeft er een gewapende beroving plaatsgevonden op het Riederpad in Barendrecht. Dit gebeurde aan de kant van het Riederpark/Portlandse Baan. Twee jongens probeerden hier een andere jongen van zijn net nieuwe scooter te schoppen. Het slachtoffer vroeg hulp aan een voorbijganger, maar toen die kwam helpen, werd er een vuurwapen getrokken en werd deze man met het vuurwapen bedreigd, zo laat familie van het slachtoffer aan BarendrechtNU weten.

De twee daders waren rond de 16 jaar oud, hadden een donkere huidskleur en (in ieder geval) één van hen droeg een Louis Vuitton tasje om de nek. Ze zijn na de bedreiging op de zwarte Piaggio Zip SP scooter (foto) van het slachtoffer gevlucht in de richting van de Avenue Carnisse (kenteken: FNG17T). Het slachtoffer had de scooter net 2 maanden geleden gekocht.

De politie is nog op zoek naar de twee daders. Mensen die iets hebben gezien van de beroving, de vlucht of de scooter (eventueel op (deurbel)camera’s), kunnen dit melden bij de politie via 0900-8844.

« | »