Politie lost waarschuwingsschot aan Veldhoen-Akker: 3 vuurwapengevaarlijke verdachten te voet gevlucht, 2 aanhoudingen

BARENDRECHT – Rond half drie ‘s middags kreeg de politie een melding dat er drie mannen met een vuurwapen waren gezien in een voertuig op het parkeerterrein van de geluidswal A15 (thv Vrijenburgviaduct). Even later werd het voertuig gesignaleerd, door de wijk achtervolgd en op de kruising van de Veldhoen-Akker met de Gouman-Akker/Eriks-Akker tot stilstand gedwongen.

Agenten voerden hier een ‘Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten’ uit, waarbij politieagenten hun vuurwapen op de verdachten hebben gericht en ze uit het voertuig praten.

Hakbijl

De drie personen volgen echter niet de commando’s van de politie op en rennen weg. De politie lost hierbij één waarschuwingsschot. Twee van de drie mannen zijn na een korte achtervolging te voet aangehouden, naar een derde wordt nog gezocht.

Op het wandelpad van de Veldhoen-Akker richting de Cederhout (Riederpark) werd een achtergelaten hakbijl aangetroffen, zo’n 15 meter van het voertuig vandaan. Een vuurwapen werd niet aangetroffen in de auto of in de omgeving. Zowel de auto als de hakbijl zijn door de politie in beslag genomen. De kogelhuls van het waarschuwingsschot is eveneens door de politie meegenomen.

Op en rond de locatie van het incident is nog in de sloot gezocht en zijn de omliggende wijken uitgekamd. Aan de Brandsma-Akker heeft de politie 2 fietsen van omwonenden gevorderd/meegekregen waarna ze ook op de fiets de akkers en houtbuurt hebben doorzocht, zo laat een buurtbewoner weten. Bij de zoekactie sloot de politiehelikopter zich ook nog enige tijd aan. De derde persoon werd niet meer gevonden.

Getuigen gezocht

De politie is momenteel nog op zoek naar getuigen die meer weten over het incident en/of de derde verdachte. Het gaat om een man met een donkere huidskleur, zwart kort kroeshaar en hij droeg een bodywarmer (ten tijde van de vlucht droeg hij een zwarte jas/bodywarmer). De politie is ook nog op zoek naar camerabeelden van het incident.

« | »