Man gewond bij valpartij na beschieting met gelblaster aan de Rossinisingel

BARENDRECHT – Een man uit Barendrecht is afgelopen zaterdagavond (19 nov) gewond geraakt bij een achtervolging na een incident aan de Rossinisingel. Rond acht uur ‘s avonds wandelde de man samen met zijn vrouw over de Rossinisingel in Barendrecht. De twee werden hier beschoten met een gelblaster: een (speelgoed) wapen van waaruit op hoge snelheid gel balletjes (met daarin water) worden afgeschoten.

De balletjes werden afgeschoten door 3 jongens op een fiets. Toen de man zag dat ook zijn vrouw werd beschoten heeft hij de achtervolging op de jongens ingezet.

Gevallen

De man is bij deze achtervolging ten val gekomen en gewond geraakt, een ambulance werd met spoed opgeroepen. “Schouder uit de kom, breuk in de schouder, gehavende lip, gekneusde neus en loszittende tand“, aldus de politie. Agenten konden na een korte achtervolging nog wel 1 jongen staande houden: “Deze jongen kon echter niet gelinkt worden aan het incident.

Getuigen – of mensen in de omgeving met (deurbel)camera beelden- worden verzocht zich bij de politie te melden via 0900-8844: “Wij nemen de meldingen rondom gelblasters zeer serieus. Voor ons politie is het ook niet altijd duidelijk dat het om een (nep) wapen gaat. Hierdoor behandelen wij deze meldingen alsof het om een echt wapen gaat.

Foto’s via: Politie

« | »