Twee aanhoudingen bij vuurwapenmelding tramhalte Meerwede

BARENDRECHT – De politie kreeg vanmiddag (Zondag 25 september 2022) om 17:10 uur een melding van het tonen van een vuurwapen bij tramhalte Meerwede in Carnisselande. De melder zag hoe een jongen een vuurwapen uit zijn tas haalde.

De politie kwam vervolgens met zo’n 6 wagens met spoed ter plaatse, agenten gingen in kogelwerende vesten richting de tramhalte en ook de politiehelikopter verscheen enkele minuten na de melding in het luchtruim boven Barendrecht.

Vuurwapen

Bij de tramhalte zijn 2 jongens aangehouden, zo bevestigt een woordvoerder van de politie. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau in Spijkenisse. Op het perron lag een vuurwapen. Het wapen is ter plekke onderzocht door de politie, het bleek om een nepvuurwapen te gaan.

Het tramverkeer heeft korte tijd stilgelegen. De tram bij halte Meerwede richting het Middeldijkerplein heeft enige tijd stilgestaan en de tram daarachter ook. Inmiddels rijden de trams weer gewoon.

Een ‘flexibel’ paaltje in het fietspad iets verderop bleek niet/te flexibel voor het politiebusje dat met spoed naar de melding reed: De bevestiging van het paaltje aan het wegdek raakte los toen het busje eroverheen reed en bleef klem zitten onder het politiebusje. Het paaltje zal later worden teruggeplaatst.

« | »