Auto's, luxe goederen en woningen in beslag genomen, 43-jarige man uit Barendrecht aangehouden

BARENDRECHT – In een onderzoek naar zorgfraude heeft de politie afgelopen maandag zoekingen in drie woningen en een bedrijfspand gedaan in Den Haag, Waddinxveen en Barendrecht. Een woning aan de Arent Maertensvliet is maandagochtend door de politie en arbeidsinspectie doorzocht. Een opvallende Ferrari werd hierbij in beslag genomen (foto).

Twee verdachten, een 36-jarige man uit Den Haag en een 43-jarige man uit Barendrecht zijn aangehouden: “Tijdens de zoekingen zijn 4 auto’s, veel luxe goederen zoals designerkleding, bankrekeningen, 3 woningen en een bedrijfspand in beslag genomen“, aldus de politie, die het onderzoek voortzetten en meer aanhoudingen niet uitsluiten.

Zorgfraude

Het aanpakken van zorgfraude is een van de prioriteiten van de politie en het Openbaar Ministerie. Fraude met zorggelden leidt tot een afname van het maatschappelijk draagvlak voor het Nederlandse zorgstelsel, wat er uiteindelijk voor zorgt dat mensen, die daadwerkelijk zorg nodig hebben, daarvan verstoken zullen blijven. De Nederlandse Arbeidsinspectie voert in opdracht van het ministerie van VWS strafrechtelijke onderzoeken naar fraude in de zorg uit. Het gaat hierbij om onderzoeken naar fraude met persoonsgebonden budgetten (pgb’s) en zorg in natura, zogenaamde declaratiefraude.

« | »