Kast met opgezette dieren in potten conserveermiddel omgevallen tijdens les, medewerker ter controle naar ziekenhuis

BARENDRECHT – [Foto’s] De hulpdiensten zijn vanochtend (Woensdag 31 augustus 2022) rond 11:10 uur opgeroepen voor een melding van een ongeval met een gevaarlijke stof bij middelbare school Portus Groene Hart (voormalige Calvijn) aan de Haatspitwei. Politie, brandweer en ambulances werden gealarmeerd.

Tijdens een biologieles zijn een aantal potten met sterk water (“formaldehyde”) kapot gevallen vanaf of vanuit een kast. In de potten zaten opgezette dieren. De ruimte waarin de potten omvielen alsook een ruimte ernaast werden direct ontruimd. De 4 personen die direct betrokken waren bij de gevallen potten zijn als eerst door ambulancemedewerkers gecontroleerd.

Stof

Een woordvoerder namens Portus Groene Hart: “Aangezien sterk water onder de gevaarlijke stoffen valt, heeft de school volgens protocol de brandweer geïnformeerd. Alle leerlingen en collega’s die mogelijk in aanraking met het sterk water zijn geweest, zijn gecontroleerd door de hulpdiensten. Een van de personeelsleden is voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gegaan.. Geen van de leerlingen is met de stof in aanraking geweest. De ouders van de betrokken leerlingen worden separaat geïnformeerd.

Een adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer is eveneens naar het incident gekomen. In het lokaal zijn metingen verricht waarna kon worden begonnen met het opruimen van de gelekte stof. De leerlingen werden ondertussen buiten opgevangen en door ambulancemedewerkers en de brandweer gecontroleerd.
Fotograaf: BarendrechtNU, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »