Dader gezocht van poging straatroof met geweld aan de Fuikkant

BARENDRECHT – Op vrijdagmiddag 5 augustus gaf de politie al een (tekstueel) signalement uit van de verdachte van een poging tot beroving aan de Steekkant in Carnisselande (rond 16:20 uur die middag). Vanmiddag (Woensdag 31 augustus 2022) heeft de politie een foto vrijgegeven van de verdachte.

Update 1 sept: De politie laat weten dat de man zichzelf bij de politie heeft gemeld.

Uit aanvullende informatie van de politie blijkt dat de poging tot het stelen van een tas plaats vond aan de Fuikkant. De man gebruikte hierbij ook geweld. De politie is nog steeds op zoek naar de man alsook naar getuigen van het incident. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Beroving

Politie Barendrecht: “Op 5 augustus loopt een vrouw in het winkelcentrum Carnisse Veste in Barendrecht. Daar valt haar al een man op die rondhangt bij de roltrappen. Even later loopt het slachtoffer in de richting van Van Ommerenhaven. Ze ziet opnieuw dezelfde man die haar lijkt te volgen. Nabij de Fuikkant wil de man de tas van het slachtoffer afpakken. Hij gebruikt hierbij geweld.

Het is de man niet gelukt om de tas te stelen, hij is weggerend in de richting van de Van Ommerenhaven. Vlak daarna heeft de politie met meerdere wagens en de politiehelikopter gezocht naar de man, maar hij werd die avond niet meer aangetroffen.

Foto via: Politie

« | »