Verdachte aangehouden voor schieten op woning Avenue Carré: 21-jarige man verdacht van poging moord

BARENDRECHT – Begin van deze week werd een woning aan de Avenue Carré tweemaal in twee dagen tijd het doelwit van een beschieting. Gistermiddag (Donderdag 28 juli 2022) is een 21-jarige man uit Rotterdam aangehouden op verdenking van poging moord. Zijn rol bij de schietincidenten wordt onderzocht.

Zie ook: Woning Avenue Carré vannacht (Vrijdag 29 juli 2022) opnieuw beschoten na explosie en beschieting dag eerder

Twee keer beschoten

Maandagmiddag 25 juli rond 15.50 uur kreeg de politie melding van een mogelijke beschieting van een woning en veel stank- en rookoverlast. Als agenten  bij de woning aankomen, treffen zij een kogelinslag aan in een ruit en blijkt er een deel van de gevel zwart te zijn geblakerd. Vermoedelijk is de woning in de nacht van zondag op maandag al belaagd. Er is toen een melding gedaan van harde knallen, maar de hulpdiensten troffen toen niets aan.

Uren later rond 01.15 uur wordt de wijk weer opgeschrikt door harde knallen. Er blijkt te zijn geschoten op dezelfde woning. Als agenten aankomen bij de woning treffen zij meerdere kogelinslagen en hulzen. Ook hierbij is er niemand gewond geraakt, omdat er niemand meer in de woning verblijft.

Aanhouding

De recherche startte direct na de schietincidenten een onderzoek op. Zo voerden de Forensische Opsporing en het Team Explosieven Verkenning uitgebreid sporenonderzoek uit. Ook werden er camerabeelden uit de omgeving uitgekeken en werd er buurtonderzoek gedaan. Uit dit onderzoek kwam al snel een verdachte naar voren.

De politie gaat onverminderd verder met het onderzoek. De aangehouden verdachte zit in volledige beperking.

Artikelfoto: Hulpdiensten afgelopen maandagavond bij de beschoten woning aan de Avenue Carré

« | »