Motorrijder verliest achterwiel bij ongeval op A29, wiel belandt 60 meter verderop in sloot

BARENDRECHT – [Foto’s] Bij een eenzijdig ongeval op de A29 is vanavond (Zaterdag 16 oktober 2021) een motorrijder gewond geraakt. De motorrijder kwam om half zeven vanuit de Heinenoordtunnel richting Barendrecht gereden. Ter hoogte van de Achterzeedijk/Kilweg blokkeerde vermoedelijk het achterwiel, waarna deze is losgekomen van de motor.

Agenten hebben enige tijd naar het wiel gezocht in de grashelling naast de snelweg. Het wiel werd uiteindelijk ruim 60 meter naast de snelweg in een sloot aangetroffen (naast het zonnepanelen park); nadat het dus vanaf de autosnelweg, over de vangrail en de autoweg/fietspad is gevlogen/gerold. Het wiel is met een haak aan een touw uit de sloot gevist.

Motor

De motorrijder is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De motor is door een bergingsbedrijf meegenomen. De vangrail is ook beschadigd geraakt.

Een klein uur voordat het ongeval gebeurde is de 24-jaar oude BMW motor van eigenaar gewisseld. De politie heeft de schade aan het voertuig vastgelegd. Het ongeval zal verder een zaak voor de verzekeraar zijn.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »