Auto-inbraak aan de Moekestorm-Akker, slachtoffer zag verkenner week eerder al in de wijk

BARENDRECHT – Een bewoner van de Moekestorm-Akker is vorige week zaterdag op zondagnacht (12 sept) slachtoffer geworden van een auto-inbraak. De man trof zijn auto ‘s ochtends aan met een ingeslagen raam, zo laat hij aan BarendrechtNU weten. Het stuur, de middenconsole en navigatiesysteem waren eruit gesloopt en gestolen.

De man heeft videobeelden van de vermoedelijke daders overgedragen aan de politie. De inbraak begon rond 05:10 uur ‘s ochtends: Twee mannen op een scooter reden toen door de wijk. Rond 05:15 uur lopen ze richting zijn auto en een kwartier later vertrekken ze met een tas vol spullen. “De auto is met grote schade achtergelaten“, aldus het slachtoffer van deze inbraak.

Verdachte situatie

Opvallend genoeg leverde het slachtoffer enkele dagen voor de inbraak ook al beelden aan bij de politie. Op maandag 6 september reed een jongeman op een scooter rond 03:50 uur door de wijk: “Op de videobeelden is duidelijk te zien dat deze persoon op verkenning is. De persoon stapt van z’n scooter af en loopt bewust richting de auto. Na één en ander te hebben geobserveerd, vervolgt hij zijn weg.

Het slachtoffer van de auto-inbraak gaat er op basis van de videobeelden vanuit dat deze verkenner dezelfde persoon is als één van de mannen die uiteindelijk de inbraak hebben gepleegd.

Waarschuwen

Het slachtoffer heeft van beide incidenten beelden aangeleverd bij de politie, maar is teleurgesteld in de opvolging daarvan: “Helaas wat opvalt is dat de Politie geen hoge prioriteit geeft aan beide gebeurtenissen.” Door te delen wat hem is overkomen hoopt hij andere te informeren en te waarschuwen over verdachte situaties: “Door de gebeurtenissen heerst het gevoel van onveiligheid en dat we ons als burger niet gehoord voelen door de Politie. Ik vind het belangrijk om de buurtbewoners middels dit bericht te informeren over hetgeen in de wijk Vrijheidsakker heeft plaatsgevonden. Dit maakt de bewoners bewust en tegelijkertijd alert op verdachte situatie.

« | »