Hennepkwekerij en container vol lachgas aan de Voordijk: Bewoners verplicht woning uit vanwege gevaar

BARENDRECHT – Afgelopen vrijdagavond heeft de politie een hennepkwekerij opgerold in een pand aan de Voordijk. Ook werd in een zeecontainer bij het gebouw een grote hoeveelheid lachgas aangetroffen. “Deze lachgasflessen werden niet conform de milieuregelgeving opgeslagen“, aldus loco-burgemeester Luijendijk. Eén persoon werd door de politie aangehouden.

De situatie bleek zo gevaarlijk, dat andere bewoners van het pand hun woning moesten verlaten: “Tijdens de inspectie van de hennepkwekerij bleek dat sprake was van een brandgevaarlijke/onveilige situatie. In overleg met Stedin en de aanwezige veiligheidspartners is besloten dat het voor de bewoners niet veilig was om in hun appartement/woning te (ver)blijven.” Een deel van de bewoners heeft zelf elders onderdak geregeld, voor de anderen heeft de gemeente een hotel geregeld. Afgelopen maandag mochten ze weer terug naar hun woning.

Ontmanteling

De politieactie begon afgelopen vrijdagavond, politie en milieudiensten zijn tot half twee ‘s nachts bezig geweest om de kwekerij te ontmantelen en het lachgas af te voeren. Flink wat materieel werd ingezet om het pand leeg te krijgen en de hennepplanten te vernietigen. De burgemeester heeft inmiddels een spoedsluiting doorgevoerd voor een deel van het gebouw. Het gaat om (een pand bij) het gebouw waar voorheen de fertiliteitskliniek van Karbaat in was gevestigd.

Loco-burgemeester Luijendijk: “De stroomaansluiting is vanwege een  (brand)gevaarlijke situatie volledig afgesloten. Het afgelopen weekend voerde Stedin een (veiligheids)onderzoek uit. Op maandag 13 september 2021 is dit onderzoek afgerond en konden de bewoners huiswaarts keren.

« | »